ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Адвокат: Тепърва ще видим дали бухалката ще успее да счупи черепа
Автор: Йоланда Пелова 19:04 / 28.08.2023Коментари (1)7965
© Фокус
Тепърва ще видим дали бухалката ще успее да счупи черепа, или черепът ще си счупи бухалката. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" адвокат Петър Бозов, който се занимава предимно с наказателни дела.

Според адвокат Бозов в конкретния случай прокуратурата е доста пестелива по информирането на широката общественост за обвиненията срещу Васил Божков.

"Обикновено при дела с такъв обществен заряд държавното обвинение бърза изключително много да се похвали с резултатите от поредната шумна акция. Причината за тая пестеливост може да е плод на много факти, и това също са спекулации, както са спекулации причините за завръщането. Може да бъде неувереност в доказателствената съвкупност, може да бъде стремежът да бъдат пазени определени политически лица, може да бъдат и много други причини. Така или иначе какво и колко прокуратурата ще оповести за конкретно водено досъдебно производство е изцяло неин избор, тайната на следствието винаги следва да бъде запазена, и информирането на обществеността е отклонение. И няма как да не направи впечатление, че по други подобни медийни акции има много повече информация у обществото от страна на държавното обвинение отколкото в този случай", обърна внимание адвокатът.

"До този момент това, което със сигурност се знае, е, че г-н Божков е привлечен в качеството си на обвиняем по палитра от обвинения, цели 19 на брой. Към тях има подбудителство към убийство на друг български граждани, като водач на организирана престъпна група, едно от тях е обвинение за изнудване, незаконно държане на културни ценности и т.н. Към момент от развитието на наказателното производство прокуратурата събира информацията, като по принцип в едно наказателно дело след предявяването на обвинението, тогава обвиняемото лице и неговата защита имат възможност да дадат своята версия за случило се, да развият своята защитна теза.

И в един момент, в който тази теза на обвинението и на защитата се срещнат в съда и съдът вземе решението, тогава ще разберем и каква е истината по това дело. До този момент в действителност само единствено прокуратурата е събирала доказателства. Предполагам, че г-н Божков държи коз в ръката и тепърва ще ми бъде доста интересно развитието на съдебната битка, която води", коментира Бозов.

По думите му делата, по които Васил Божков е в качеството на свидетел, трябва да представляват по-голям интерес отколкото тези, в които той е в качество на обвиняем.

"За съжаление, незаконно съобразни обвинения виждаме всеки ден по съдебните зали, но рядко виждаме човек, който да застане с името си и да осветли определени корупционни схеми, извършвани от висши служители на властта. Като юрист, но и като гражданин очаквам представителите на държавното обвинение да обърнат сериозно внимание на оповестената информация от г-н Божков и съвсем скоро да получим отговор на въпроси дали определени политици от висшите етажи на властта са извършили престъпления или не", обърна внимание Петър Бозов.


Още по темата: общо новини по темата: 315
23.04.2024 »
23.04.2024 »
23.04.2024 »
01.04.2024 »
01.04.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Божков се явява някакъв митичен и всевластен фактор в държавата. Такъв доскоро бе и покойният Алексей Петров. Преди време за такъв бе нарочен и Делян Пеевски. По-рано - Илия Павлов и Георги Илиев. Явно преходът не е мръднал и на йота в това отношение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: