ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Абсурден случай: 4 кучета са отглеждани в изоставен автомобил!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 27.10.2022Коментари (2)968
© БНТ
Живеещи на улица "Владимир Смоленски" във Варна сигнализираха, че повече от пет месеца кучета се отглеждат в изоставен лек автомобил. Колата е без номера, а кой е собственикът на затворените четириноги все още не е ясно. Хората казват, че не смеят да излязат от домовете си, когато кучетата са пуснати навън, защото са агресивни. Има и ухапана жена

В кола на метри от две варненски училища, се отглеждат четири кучета. Въздух в купето влиза само през един от страничните прозорци. През по-голямата част от денонощието животните са затворени в автомобила. Пускат ги за час навън без каишка и намордник.

Хората твърдят, че собствениците на кучетата са извън страната.

През деня ги разхожда човек, който не живее в района, разказва Иванина, която също се страхува от животните, когато са навън.

"Сестрата на мъжа се грижи за тях. Но жената не е свикнала с животните, изтърва ги. Едното по-голямото куче, по-злобно, се спуска да напада", казва Иванина пред БНТ.

Живеещите в района са подавали сигнали да Община Варна, полицията и до организации за защита на животните, но без резултат. След като общинската администрация е уведомена за проблема, оттам заявиха, че инспектори от Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" не са установили собственика на колата, тъй като е без регистрационни номера.

Местните са подали сигнали до полицията, до Областната дирекция по безопасност на храните за нехуманно отношение към животните и до "Общински паркинги и синя зона" - за автомобил без регистрационни табели, паркиран на обществено място. Екипът на БНТ също потърси информация от Областната дирекция по безопасност на храните. Оттам направиха проверка.

"Видимо са в добро общо състояние. Явно са обгрижвани животните. Автомобилът е без регистрационни номера. Сравнително голям, просторен е, но все пак кучетата не е редно да са вътре", казва Данаил Николов – гл. инспектор в отдел "Здравеопазване на животните", БАБХ-Варна.

Стопанинът на кучетата не се е явил в Областната дирекция по безопасност на храните, въпреки отправената към него покана. Инспекторите вече са уведомили полицията. Ако собственикът не бъде открит, кучетата ще бъдат обявени за безстопанствени и настанени в приют, което е задължение на Община Варна. Санкцията за нехуманно отглеждане към животни е от 200 до 500 лева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.10.2022 г.
0
 
 
Много Лесно и Бързо Паркинги и Гаражи Вдигат Колата на Наказателния Паркинг Кучетата в Приюта за бездомни животни и Всичко е Ок
+1
 
 
Бюрокрация, бюрокрация, бюрокрация... Това е у нас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: