ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
72 кв.м. за 250 000 евро! Купувач: Цената ме устройва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:35 / 10.02.2023Коментари (9)74558
©
Цените на имотите у нас са в пика си. Според брокери не се очаква пореден ръст през новата година. Няма обаче и индикации цените да тръгнат надолу, предава NOVA.

Инфлацията е основен катализатор за състоянието на имотния пазар у нас. Само за последната година във Варна цените на жилищата са скочили с 30%. В София ръстът е с 25%. А в Пловдив и Бургас имот може да бъде закупен с около 17% повече спрямо 2021 година. От една от най-големите агенции за недвижими имоти у нас отчитат спад на сделките с между 15 и 20 на сто. И тъй като за спад на цените е рано да се говори, експертите съветват да не отлагаме покупката на жилище сега, ако имаме заделени средства.

От обява на обява и вече няколко огледа през последните месеци, Ана Мичева е на път да сключи сделка за жилище. Търси тристаен апартамент за нея и дъщеря й.

"Квадратурата тук е около 72, а цената е 250 000 евро, което мен ме устройва. Една част е от мен, една част от кредит", признава Ана Мичева.

Тристайните и двустайни апартаменти са сред най-търсените на пазара напоследък.

"Сделките ни показват и търсенето, че 25% търсят имоти в строеж, останалите търсят завършени жилища", обясни Гергана Тенеджиева.

"Клиентите предпочитат средните етажи, защото те са по-лесни за отопление", обяснява брокерката  Пенка Димитрова.

И ако досега повечето купувачи са гледали на покупката на имот като стъпка веднъж в живота, то сега са много по-гъвкави и търсят жилище за следващите 10 години. Но и изискванията им стават повече.

Според брокери профилът на купувачите е следният: тези, които търсят за живеене, тези, които имат необходимост да сменят своето жилище, и другият сериозен профил – инвестиционният.

От бранша не очакват скоро спад на цените. Затова казват, че по-добрият вариант е купуването на имот да не се отлага във времето.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За тези пари ще си взема апартамент във Виена и ще живея 199 пъти по-добре от тази кочина! Има едно брокерче, нахакано....идва времето, в което ще му сипя да хапне....ще се чуди и мае откъде му е дошло...:D
0
 
 
Тук става въпрос за София вероятно,не за Пловдив,което не е кой знае колко ненормална цена. Около 3500 евро за квадрат често е цената на жилища в центъра на София. Тук в този сайт само някакви сензации гонят,а тук сензация няма вероятно. И пишете за кой град става въпрос, иначе примерно в Бобов дол може целият жилищен фонд да бъде купен :)
+4
 
 
вярно е за брокерите-гледал съм репортажи как презентират жилища-не могат 2 думи да обелят,не са запознати с това което предлагат,изобщо не знаят какво да говорят а каквото кажат е не на място-занимавам се с търговия откакто се помня и ви казвам че ако не насаждат истерия на пазара не могат да изкарат за хляб
+1
 
 
Дано и нас не ни тресне тук земетресение, като в Турция. Че тогава ще лъснат гъзетата на всички намахани строители. А тия, които нямат проблем да платят 250.000 за 72 кв.м. с общите площи - ще купят пак. Този път ще внимават малко повече. Само не знам как ще обяснят на банката, че са останали без жилище и работа...
+2
 
 
Продавам им един от 70 кв.м плюс един от 100 кв.м с таван за тази сума .
Сподели какво ново....
на 10.02.2023 г.
+4
 
 
Казаха хората, които правят пари от комисионни на продажбите. Мога да потвърдя това което е написал Тихомир.
+7
 
 
Помнете само едно, брокерите са хора от кол и въже, нито са икономисти по обрзование в почти всички случаи, нито имат каквото и да е висше. Никога, ама НИКОГА не вярвайте на прогноза за цени на имоти направена от брокер. Все едно леля пенка от баничките да ми обяснява за ръст на БВП и набаза на това да прави заключения за бъдещето на икономиката. Не забравяйте, тези брокери са едни папагали, които със заучени и дръзки фрази се опитват да продатват.
+5
 
 
пак си направиха реклама на високите цени-да дойде тая да и продам моята къща-на 7 км от Пловдив строена е преди 10 години само с хубави материали-250кв.м-за 300 хил.евро ще и я дам обзаведена от -досамо хола е 50кв.м колкото апартамента-бонус двоен гараж и градина 300кв.м
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: