5 начина да облекчите симптомите на менопаузата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:40 / 24.01.2020
3041
Движете се. Много жени откриват, че тренировката за час три или повече пъти седмично осигурява облекчение от горещи вълни. Аеробните упражнения като ходене, плуване, танци и колоездене са добри възможности. Ако останете активни, също намалявате стреса и предотвратявате честите промени в настроението, което може да е резултат от горещи вълни. Нещо повече, упражненията изграждат мускули и може да намали нараняване на костите, които стават по-чести, когато производството на естроген спада.

Водете дневник за горещите вълни. Това може да ви помогне да определите какво предизвиква тези горещи вълни. Прегрята спалня? Пикантна вечеря? Стресов ден? Познаването на причината може да ви помогне да избягвате горещите вълни или поне да намалите честотата им.

Внимавайте какво ядете. В допълнение към пикантните храни, кофеинът и алкохолът могат да нарушат съня и да предизвикат горещи вълни. Засегнатите жени могат да ограничат кофеина сутрин и да избягват алкохола вечер. Експертите отбелязват, че приемът на повече вода също е важен. Също така може да приемате специализирани добавки за симптомите на менопауза. Препоръчваме ви да разгледате различните видове добавки, които аптека 366 предлага.

Придържайте се към редовен график. Направете приоритет да спите седем до осем часа на денонощие и се опитайте да лягате и да се събуждате приблизително по едно и също време всеки ден. Ако е възможно, приемайте храненията си по редовен график.

Дишайте дълбоко. Практикувайте бавно дишане от корема, като правите шест до осем дълбоки вдишвания в минута. Тази техника може да бъде особено полезна при появата на горещи вълни. Можете също така да се възползвате от добавяне на йога или медитация към вашия режим.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).