5-7% ръст на туристите отчитат от бранша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:49 / 26.07.2015
1227
Лятото е в разгара си. Време, в което морските ни градове се пълнят с туристи. Сбъдна ли се обаче прогнозата на Министерството на туризма за 20% спад на посетителите у нас това лято, каква е обстановката в морската ни столица и какви забавления са подготвили от община Варна за посетителите на града.

Не се сбъдна прогнозата на Министерството на туризма за отлив на 20% от туристите през летния сезон. Курортите на територията на област Варна са пълни. Това се дължи на добрата работа на общината, която успява да компенсира отлива на руски туристи. От общината работят много упорито, за да възвърнат стария блясък на морския ни град. В процес са много инфраструктурни проекти, а преди дни беше открита за посетители и напълно обновената морска гара.

Зам.- кметът Пейчо Пейчев гарантира, че водата е чиста и напомни за пречиствателните станции - във Варна и тази, която предстои да се доизгради в "Златни пясъци". Пейчев съобщи още, че в понеделник ще станат ясни и окончателните резултати от пробите за антракс, за да се пуснат отново временно затворените търговски обекти на територията на общината.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
70-годишни дядовци ще ни спасяват по нашето море
Какъв е размерът на трите вида пожизнени пенсии?
Пътник е нападнал с юмруци кондуктор в бърз влак
Голям празник е
Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканция...
Нови ремонти на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).