200 лв. за фалшиви български шофьорски книжки в интернет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:45 / 15.07.2015
3276
Фалшиви шофьорски книжки, лични карти, международни паспорти и дипломатически документи се продават на кило в мрежата. Цените им вървят от 200 лева за българските шофьорски книжки до 1500-2000 за международни паспорти, като най-скъпи са американските, пише "Телеграф".

Скъпи и по договаряне са и фалшивите дипломатически документи за придвижване от страна в страна. Ментетата се предлагат в сайтове със специални разширения. Те не могат да бъдат засечени по ключове дума от търсачките.
Такова е разширението onion.

Купувачът трябва да се регистрира в системата и да заплати част или цялата сума за документа. След това да опише подробно пол, възраст, специални желания при изработване на личната карта и др. Продавачите заявяват, че след тези стъпки те ще се свържат лично с купувача и ще му кажат следващите стъпки.

Наред с това в чуждите сайтове има и много хитринки. Фалшификаторите съветват например купувач на шофьорска книжка от Полша, да си вземе такава от Великобритания или Германия, защото ще има по-малко главоболия с полицията в собствената си страна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Отново изчезна Сашко от Перник
Заловиха мъж, издирван с червена бюлетина от Интерпол
Стефан Янев: Трябва да седнем и да се разберем, да намерим място ...
Няма милост за обвинения в жестокото убийство в Новачене
Бивш шеф на НСО за катастрофата: Дори при закъснение не се е случ...
Черна събота: Отново тежка катастрофа на АМ "Тракия", този път ме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).