Изпуснахме нелепо победата срещу Ирландия на старта в Лигата на нациите

Автор: Стойчо Генов
Коментари (7)
23:39 / 03.09.2020
5467
България завърши 1:1 срещу Ирландия в първия си мач от новия сезон в Лигата на нациите. Двубоят от Група "В" се игра пред празните трибуни на националния стадион "Васил Левски".

Божидар Краев (56) бе точен за нашия тим, а Шейн Дъфин изравни в добавеното време.

В другия двубой от нашата Група 4 Финландия загуби домакинството си на Уелс с 0:1. В неделя България гостува именно на Уелс.

Както е известно, в предишното издание на турнира нашите завършиха на второ място в своята група и по този начин стигнаха до баражи за класиране на Евро 2020, които все още не са се състояли.

Възпитаниците на селекционера Георги Дерменджиев дебютираха с новите си екипи, а още във 2-ата минута имахме добра възможност пред противниковата врата. Галин Иванов обаче отправи слаб удар с глава, при който вратарят Рандълф се намеси безпроблемно.

Най-чистото положение за България дойде в 29-ата минута. Антон Недялков изведе Тодор Неделев сам срещу вратаря на ирландците. Звездата на Ботев (Пд) опита да го прехвърли, но бе твърде неточен.

В 56-ата минута Тодор Неделев пусна перфектен пас към Божидар Краев. Той овладя с едно докосване и с левия крак промуши топката между краката на вратаря за 1:0.

Десет минути преди края влезлият на смяна Бирсент Карагарен бе изведен отдясно в наказателното поле и отправи диагонален шут, но поклрай гредата в аут.

В третата минута на 5-минутното добавено време ирландците изравниха. Това стана след центриране от корнер, при което Шейн Дъфин надскочи отбраната ни и засече с глава в долния ляв ъгъл на вратата на Георги Георгиев за 1:1.

България игра в състав:

Георги Георгиев, Страхил Попов, Кристиан Димитров, Петър Занев (79- Пламен Гълъбов), Антон Недялков, Кристиян Малинов, Георги Костадинов, Спас Делев (76- Бирсент Карагарен), Тодор Неделев (83- Александър Цветков), Галин Иванов, Божидар Краев.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).