Ботев повеждаше два пъти на Арда, но допусна обрат

Автор: Стойчо Генов
Коментари (36)
19:01 / 29.08.2020
11952
Ботев (Пловдив) повеждаше два пъти срещу Арда, но в крайна сметка допусна обрат и загуби с 2:3 в мач от четвъртия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Кърджали. Атанас Илиев (1, 45+6) отбеляза попаденията за "канарите", а Иван Коконов (30, 70) и Спас Делев (85) бяха точни за домакините.

На всичко отгоре жълто-черните завършиха мача с 10 човека заради изгонването на Джонатан Перейра, който получи втори жълт картон. Така възпитаниците на Ферарио Спасов останаха с актив от 4 точки от началото на сезона.

Срещата започна с рекордно бърз гол за жълто-черните. Милен Стоев сбърка при опита си да подаде към вратаря, а Атанас Илиев преодоля стража и прати топката в мрежата за 0:1 в 18-ата секунда.

Седем минути по-късно Кристиан Добрев направи фрапантен пропуск. Той се озова очи в очи с вратаря на сините, но опита да мушне топката под плонжа му и пропусна.

В 30-ата минута Арда изравни резултата. Спас Делев успя да надбяга Станислав Роботов и да стреля от дясно. Янко Георгиев изби топката, но Иван Коконов направи успешна добавка за 1:1. След гола играта не бе подновена близо 6 минути, тъй като вратарят на Ботев бе ударен лошо от голмайстора и бе сменен принудително от Георги Аргилашки. Малко преди почивката се контузи и Маркиньос.

Секунди преди края на 6-минутното допълнително време на първата част Ботев отново излезе напред в резултата. Тодор Неделев центрира в наказателното поле, където Атанас Илиев засече с глава за 1:2.

След почивката Тодор Неделев на два пъти опита да прехвърли вратарят на Арда, но безуспешно.

В 70-ата минута домакините отново се върнаха в мача, като пак Иван Коконов бе точен. Главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Славчо Шоколаров. Първият удар на Коконов бе спасен от Георги Аргилашки, но при добавката нападателят вкара за 2:2.

Пет минути преди края Спас Делев донесе успеха за Арда, вкарвайки за 3:2. Това стана след атрактивна странична ножица, засичайки центриране на Деян Лозев.

Ботев игра в състав:

Янко Георгиев (36- Георги Аргилашки), Виктор Генев, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Славчо Шоколаров, Лъчезар Балтанов, Маркиньос Педросо (44- Мите Цикарски), Тодор Неделев, Кристиан Добрев, Атанас Илиев.



Виж коментарите (36)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).