Ботев обърна Дунав и си осигури домакински плейоф срещу Етър

Автор: Стойчо Генов
Коментари (15)
22:48 / 03.07.2020
5858
Ботев (Пловдив) победи Дунав (Русе) с 3:1 в мач от 29-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево пред доста слаб зрителски интерес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят бе последен от Група Б на втората осмица и с успеха "канарите" завършиха на първо място в групата, а Дунав остана последен.

Радослав Терзиев (30), Лазар Марин (53) и Антонио Вутов (68) вкараха попаденията за домакините, а Стефан Христов (16) бе точен за русенци.

Така Ботев ще приеме на базата си отбора на Етър в първия полуфинал за 7-ото място. Двубоят е във вторник (7 юли) от 21 часа. Изходът се решава в един мач, а победителят ще се изправи срещу победителя от двубоя Черно море - Арда.

Още с първата атака в мача се стигна и до първия удар към една от двете врати. Бившето "канарче" Дуде Ндонгала показа добра техника отляво и пусна пас за Свилен Щерев в наказателното поле. Юношата на Локо (Пд) шутира, но слабо и право в ръцете на Георги Аргилашки.

В 16-ата минута Дунав откри резултата. Свилен Щерев центрира от фаул в пеналта, където Иван Бандаловски едва не си отбеляза автогол, но Аргилашки изби. След това Антонио Вутов не успя да изчисти добре и Стефан Христов с красив удар от границата на наказателното поле изненада Георги Аргилашки в далечния ъгъл за 0:1.

Пет минути след това Ботев бе близо до изравняване, но се стигна до пропуск. Тодор Неделев с чудесен извеждащ пас се опита да намери някой измежду Антонио Вутов и Филип Филипов. И двамата бяха на отлична позиция за стрелба, но не се разбраха кой да шутира. В крайна сметка това направи Антонио Вутов, но пропусна.

Все пак в 30-ата минута жълто-черните се върнаха в мача. Тодор Неделев почти от аутлинията центрира към малкото наказателно поле, където вратарят на Дунав забрави да излезе и Радослав Терзиев вкара с глава от 1 метър за 1:1.

В 53-ата минута Ботев вече водеше в резултата. Тодор Неделев напредна в половината на Дунав и малко пред наказателното поле пусна пас наляво към Лазар Марин. Той финтира един бранител и с диагонален шут простреля вратаря за 2:1.

Интригата в мача тотално изчезна в 68-ата минута, когато Ботев вкара трети гол. Това стана след красива многоходова комбинация, която бе завършена сполучливо с топовен шут под напречната греда на Антонио Вутов за 3:1.

Ботев (Пд)Георги АргилашкиФилип Филипов, Станислав Работов, Иван БандаловскиЛазар Марин, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев (60- Костадин Ничев), Тодор Неделев (79- Бисер Бонев), Станислав Шопов, Александър ТоневАнтонио Вутов (79- Иван Василев).

Дунав: Хуго Гумиеро (84- Винченцо Ангелов), Росен Колев, Преслав Папарков, Димитър Тодоров, Митко Русанов, Александър Исаевски (83- Константин Митев), Албер Силвиев, Свилен Щерев, Фернандо Кавалканте, Дуде Ндонгала, Стефан Христов.



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).