Ботев загуби на Лаута, отмениха редовен гол на "канарите"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (13)
22:51 / 29.06.2020
7488
Ботев (Пд) загуби от Арда с 0:1 като гост в скучен мач от 28-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят от Група Б на втората осмица се игра пред доста малко зрители на стадион "Локомотив" в Пловдив, където тимът от Кърджали домакинства.

Радослав Василев бе точен за сините в 81-ата минута.

С поражението възпитаниците на треньора Ферарио Спасов се смъкнаха на второ място в групата, оставайки с 33 точки. Арда вече е лидер с 34 т. Освен това "канарите" остават само с една единствена победа за календарната 2020 година.

Първото добро положение в мача дойде още в 4-ата минута и бе пред вратата на Арда. Тозор Неделев центрира от корнер, при което Джонатан Перейра се извиси и засече с глава, но топката се заби в земята и премина над вратата на Месут Юсуф в аут.

В 27-ата минута съдийската бригада, начело със Станислав Тодоров, сериозно ощети жълто-черните. След едно центриране от корнер топката попадна в Станислав Шопов пред наказателното поле. Халфът шутира с левия крак, но право в напречната греда. Рикоширалата топка бе засечена с глава от Лъчезар Балтанов в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради засада, но при повторенията се видя, че такава не съществува.

В 68-ата минута Ботев отново бе близо до откриване на резултата. Тодор Неделев опита своя специалитет - бомбен удар с левия крак от близо 40 метра. Този път напречната греда спаси вратаря на Арда от попадение.

В 81-ата минута домакините от Арда поведоха в резултата. Това стана след късо изпълнение на корнер, след което топката бе центрирана по земя на близка греда. Вратарят на Ботев Янко Георгиев не реагира навреме и от 1 метър пред голлинията Радослав Василев го изпревари и засече с крак за 1:0.

Ботев игра в състав:

Янко ГеоргиевФилип Филипов, Станислав Работов, Иван БандаловскиЛазар Марин, Джонатан Перейра, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Станислав Шопов (54- Фабио Бурбано), Александър Тонев (77- Бисер Бонев), Антонио Вутов (59- Радослав Терзиев).



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).