Президентът на Марица: Дадох пари на човек от Изпълкома на БФС, за да манипулира наш мач

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
13:04 / 29.06.2020
5434
Президентът на Марица (Пловдив) Христо Христов даде днес скандална пресконференция, на която разкри шокиращи неща за корупция в родния футбол. Бизнесменът откровено си призна, че преди две години е дал пари на член от Изпълкома на БФС, за да манипулира мач на своя отбор.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че шефът на жълто-сините обяви преди време, че ще се кандидатира за президент на БФС.

В началото на март пък Христов призна, че се оттегля от управлението на Марица, защото няма възможност да издържа клуба.

Ето какво заяви Христо Христов на днешния брифинг в столицата:

Когато бяхме част от "Б" група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да минипулираме футболен резултат. Името на човека ще кажа на Конгреса на БФС. Това е много важно. Не се страхувам. Дадох му пари в брой, за да се манипулира мач. Готов съм да си понеса отговорността.

Има практика за манипулиране на мачове. Виждате какви решения се взеха през последните няколко месеца. Ако се направи анализ на решенията на БФС, ще видите, че няма никаква логика. Аз лично съм дал пари в брой. Приеха ги на 200 процента. Сумата не беше много голяма.

Човекът няколко дни след мача ми я върна. Мачът не завърши точно така, както трябваше. Аз си поисках парите. Какъв е механизмът? Механизмът беше такъв, че човекът си предложи услугите. Какъв е маханизмът, че Своге влезе в "Б" група.

Какво да кажа, когато съобщя на прокуратурата? Аз съм ги дал и си признавам, но нямам документ, че съм ги дал, нямам документ, че той ги е получил. Говорим за дребни суми от 5 до 20 хиляди лева. Доколкото разбирам, защото нещата съвпадат със Своге. Замислете се как този отбор стигна до "Б" група".


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).