БФС се изгаври грозно с Марица, върна клуба в Трета лига

Автор: Стойчо Генов
Коментари (7)
19:55 / 25.06.2020
7742
Ръководството на БФС се изгаври жестоко с ФК Марица е върна тима отново в Трета лига за предстоящия сезон 2020/2021. Това стана факт след днешното заседание на Изпълнителния комитет на футболната ни централа.

Вместо жълто-сините, съставът на Втора лига ще бъде попълнен от Спортист (Своге), като това бе потвърдено лично от вицепрезидента на БФС Емил Костадинов.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че миналата седмица от БФС отправиха покана към Марица за участие във Втора лига и получиха положителен отговор от пловдивския клуб. Кършиякалии даже оповестиха официално завръщането си в професионалния футбол.

Явно обаче такава покана е имало и за Спортист (Своге), който завърши на 3-о място в Трета лига - Югозападната група. Двата отбора всъщност са били кандидати за позицията на Черноморец (Балчик).

"Членовете на ИК се запознаха с доклада на Експертната комисия, посетила базите и стадионите на кандидатите за попълване на състава на ВПЛ за сезон 2020/2021 г. и взеха решение мястото на отказалия се от участие Черноморец (Балчик) да бъде заето от Спортист (Своге)", се казва в официалното съобщение на БФС.

Все още няма официална позиция на ФК Марица по казуса.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).