Футболист на ЦСКА е с коронавирус, целият тим е изолиран в базата си! Ще има ли реванш с Ботев?

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
14:19 / 21.06.2020
6728
Футболист на ЦСКА-София е дал положителна проба за коронавирус. Става въпрос за Томи Юрич, информира Нова тв. Австралиецът пропусна вчерашния сблъсък с Левски, а след двубоя главният мениджър на "червените" Стойчо Стоилов, изрази съмнения, че двама от играчите на ЦСКА са заразени с коронавирус.

Целият отбор на ЦСКА е изолиран на базата в Панчарево. В сряда по програма би трябвало да се играе полуфиналният реванш за Купата на България срещу Ботев (Пловдив).

Какво следва оттук нататък за ЦСКА-София? В концепцията и насоките за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол, утвърден от Министерството на спорта, се казва, че футболист със съмнение за инфекция трябва веднага да бъде поставен в изолация, а всички членове на отбора да бъдат тествани и следени за симптоматика.

Концепцията обаче предполага регулярно тестване, което свежда до минимум риска от евентуална зараза на участници и затова препоръката е да не се налага групова,а индивидуална карантина при установяване на инфектирано контактно лице, пише Гонг. Крайното решение по този въпрос е от компетенцията на здравните власти.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).