Ето този млад борец е спасил от удавяне другото момче в Бургас

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
14:19 / 08.06.2020
6259
Млад борец е спасил от удавяне второто момче, което в неделя скочи от моста в Бургас. В информациите на медиите се прокрадна информация, че "някой е хвърлил спасителен пояс“, което се е оказало ключово за изваждането на 17-годишния младеж. Приятелят му обаче нямаше този шанс.

Оказва се, че Христо Ташев от местния клуб по борба "Черноморец“, по същото време е бил на плажа с компания от четирима свои съотборници и един от най-добрите си приятели Жулиян, който пък е състезател по кикбокс.

"Имаше навалица, чухме викове, че някой се дави – разказва 16-годишното момче. - Не знаехме колко са във водата. Някои предложиха веднага да скочим и да ги спасим. Но аз ги спрях, не се вади толкова лесно давещ се човек, ще повлече и нас. А пък и ни трябваха поне 5 минути да стигнем до тях. Тогава се сетих, че в края на моста има спасителен пояс, оставен за спешни случаи. Приятелят ми Жулиян първи скочи във водата да ги търси, през това време аз отидох за пояса и го последвах. За щастие едното момче успя да се хване. Другото, на няколко пъти се гмурках, но не успях да го намеря. Може би, ако бяхме реагирали няколко секунди по-рано и той щеше да е жив...“

Ташев признава, че е имало период от 5-10 минути на бездействие, в който хората на плажа са били в паника и не са знаели какво да правят. Едва по-късно са дошли спасител, полиция, линейка.

"Лично аз не се паникьосах, а и приятелите ми – продължава Христо. - Ние сме тренирани физически и психически, калени сме. И в стресови ситуации сме научени да не влагаме емоции. А пък и с пояс във водата е доста по-лесно.“

Христо Ташев тренира борба от 5 г., през февруари стана осми в кат. до 71 кг на държавния шампион в свободния стил за кадети, а преди това при по-малките печели и второ място на първенството на България, съобщава официалният сайт на Българската федерация по борба.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).