Бивши "канари" прекършиха Ботев пред погледа на Самуилов и Палийски

Автор: Стойчо Генов
Коментари (16)
20:37 / 06.06.2020
11294
Ботев (Пловдив) загуби от Ботев (Враца) с 0:1 в двубой от 25-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мачът бе изгледан от националния селекционер Георги Дерменджиев, както и от собственика на "канарите" Георги Самуилов, който пък бе в компанията на бившия изпълнителен директор на клуба Ангел Палийски.

Валери Домовчийски (10) бе точен за гостите, а това бе техен първи успех над Ботев в Пловдив от 36 години насам. Така възпитаниците на Ферарио Спасов останаха с актив от 30 точки на 8-ото място във временното класиране.

Гостите от Враца пропуснаха отлична възможност за гол още в началото на двубоя след груба грешка на вратаря Янко Георгиев. Той излезе неразчетено при центриране от корнер и се размина с топката, а тя бе посрещната с глава от Илия Миланов. Неговият удар на празна врата обаче бе твърде неточен.

В 10-ата минута Ботев (Враца) вече откри резултата. Това стана с помощта на две бивши "канарчета". Петър Атанасов центрира по отличен начин от левия фланг към наказателното поле, където Валери Домовчийски бе оставен свободен и засече с глава в мрежата за 0:1.

В 30-ата минута Антонио Вутов центрира опасно в пеналта, където Александър Тонев пропусна топката за Тодор Неделев. Той пробва диагонален шут, но в аут.

През второто полувреме жълто-черните чувствително вдигнаха оборотите и натиснаха съперника си. За техен лош късмет обаче до чисто голово положение, което да промени резултата, така и не се стигна.

Ботев игра в състав:

Янко Георгиев, Джонатан Перейра, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Филип Филипов, Радослав Терзиев (72- Андерсон Барбоса), Димитър Тонев, Тодор Неделев, Александър Тонев, Фабио Бурбано, Антонио Вутов.



Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).