Ще останете изненадани! Димитър Илиев разкри кой е бил идолът му в Локо

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
16:23 / 01.06.2020
5092
Футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Илиев изпълни отговорността, поета пред българските спортни журналисти, и дари 112 футболни топки на деца от школата на родния му Локомотив Пловдив. Това стана днес на централния терен на Лаута.

"Адмирации за хората, които са започнали тази традиция. Това е най-малкото, с което мога да помогна, защото Локомотив Пловдив е клубът, който ми е дал най-много. Естествено, че с този малък мой жест няма как да се реши проблемът с екипировката. Казах на децата, че трябва да се трудят и след 10-15 години може да постигнат това, което ние направихме миналата година, спечелвайки Купата на България. Няма да е лесно, но който има качества и воля да преследва мечтите си, ще успее. Пожелах им да са здрави, да слушат треньорите и след време някой от тях да е на моето място", заяви капитанът на черно-белите след срещата си с подрастващите футболисти на Локо.

"Футболът ми липсваше. Никога досега не ми се бе случвало два месеца да нямам нормална тренировка с топка. Няма да ни е лесно, но с няколко мача мисля, че ще влезем в час. Мисля, че може да се измисли начин част от футболната атмосфера на стадионите да се запази. Заставам зад призива на футболните агитки на водещите клубове. Полуфинали и финал за Купата без публика ще е доста тъжна гледка. Като малък исках да си пусна дълга коса и да приличам на Роберто Баджо. Когато почнах като дете в Локо, отборът играеше в "Б" група. Тогава водещ реализатор беше Владо Колев и той беше моят идол. Още си пазя в едно старо портмоне един автограф от него", разказа още Димитър Илиев.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).