От "Лаута": В България да си ултрас е присъда

Автор: Стойчо Генов
Коментари (24)
10:28 / 28.05.2020
5244
Нарязаният жестоко фен на Локомотив (Пловдив) вече е изписан от болницата. Както е известно, 16-годишното момче пострада сериозно след меле между привърженици на "смърфовете" и цивилни полицаи в Пловдив.

"След инцидента видяхме опит да се настрои общественото мнение изцяло срещу феновете. Подобни случаи е лесно да се заклеймят, когато се нарекат фенове или ултраси. В България за съжаление това е присъда. В годините обаче се доказахме със социалните и обществени дейности, защото за нас това никога не е било просто футбол", каза Атанас Нейков от фенклуба на "черно-белите".

"Тук говорим за обикновена случка между граждани, които са посетили питейно заведение и е възникнал спор между тях", допълни фенът на "смърфовете", цитиран от "Меридиан мач".

Фенклубът на Локомотив (Пловдив) апелира за прозрачност и случаят да не се потули, тъй като има замесен служител на МВР.

В ОДМВР Пловдив е започнато дисциплинарно производство срещу полицейския служител от РУ Стамболийски, взел участие в конфликта. Със заповед на директора ст. комисар Йордан Рогачев служителят е отстранен от длъжност до изясняване на всички обективни обстоятелства.


Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).