Марица ще играe в турското първенство? От клуба с важен коментар пред Plovdiv24.bg

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
14:13 / 16.05.2020
6307
Шесткратните шампионки на България от Марица (Пловдив) ще играят от следващия сезон в турското първенство. Сензационната новина твърди авторитетното издание WorldofVolley.com. Според материала ръководството на пловдивския клуб много скоро ще кандидатства за участие в елита на южната ни съседка.

Plovdiv24.bg се свърза с мениджъра на жълто-сините Борис Халачев, за да коментира слуховете.

"Нашият клуб от 3 години има това желание да играе в турското първенство. Всяка година сме им обявявали, че сме готови и ако има вариант, да ни включат. Досега не са го правили. А дали ще стане за следващия сезон - също не мога да кажа. Турската федерация още няма яснота колко отбора ще играят в женския елит. Евентуално ако са нечетен брой, шансовете да ни включат стават по-големи. Но има и една важна подробност - не е ясно дали турските клубове ще се съгласят Марица да играе в първенството, защото трябва да пътуват до Пловдив. В нашия клуб сме обсъждали различни варианти за Румъния, Гърция, дори имаше идея за създаване на Балканска лига. Но от логистична гледна точка най-добър вариант е Турция, защото повечето отбори са от Истанбул. По-далечните пътувания евентуално ще са до Анкара и Измир", заяви Борис Халачев пред Plovdiv24.bg.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).