Бултрасите не се отказват от идеята за "размяна" на две трибуни на "Колежа"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (5)
16:29 / 06.05.2020
10008
Сдружение ПФК Ботев, което притежава 1 процент от клубните акции, запозна "жълто-черната" общественост със ситуацията около стадион "Христо Ботев". Както Plovdiv24.bg първи информира читателите си, след вчерашната среща в общината стана ясно, че отпуснатите 25 млн. лева няма да стигнат за цялостното довършване на съоръжението и на първо време "Колежа" ще бъде лицензиран единствено за мачове от Първа лига.

От Сдружението коментираха и идеята на бултрасите за преместването на сектора за гости от южната на северната трибуна.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намера съобщението на Сдружение ПФК Ботев:

Днес (б.р. вчера) проведохме важна среща, от гледна точка на информираността на привържениците на Ботев, за Колежа.

Срещата се проведе в общината. Присъстваха двамата ресорни заместник кметове - по строителството и по спорта, съответно Пламен Райчев и Георги Титюков. От клуба бяха, Васко Наумов и Ангел Палийски. Авторът на проекта за стадиона архитект Савов беше там, както и представители на Сдружението, КПБП и Бултрас.

Въпросите, които поставихме се отнасяха за:

- Какво става в момента със стадиона (процедури, времеви хоризонт, проблеми с проекта)

- обществен контрол и достъп до информация от страна на привържениците,

- Желанието на Бултрас да са на Южната трибуна

Заместник кмета Райчев обясни, че проектът е в общината в неговата цялост. До една седмица се очаква от арх. Савов да внесе прецизирането на количествените сметки, които да позволят стадиона да се довърши с наличната сума от 25 000 000 лв и да се лицензира за А група. Също така да подготви и останалата част от количествените сметки, нужни за лицензиране на ниво 4+ на УЕФА.

Трябва да се отбележи, че арх Савов прави това прецизиране безвъзмездно, защото е пловдивчанин и защото държи на този проект.

След 15.05 общината ще подготвя процедурата за обществената поръчка и до 15.06 се надяват да я обявят. Ако няма обжалване до края на август може да се сключи договор с изпълнител и строежа да се възобнови.

Понеже последните два месеца нямаше много информация за подготовката на строителството, ние като привърженици, поставихме въпроса за нуждата от открита и навременна информация. Колежа е обект с висок обществен интерес. Зам кмета Пламен Райчев предложи да се сформира група от привърженици с нужната компетентност, която да присъства на работните срещи по довършването на ст. Христо Ботев. Ще сформираме такава.

За желанието на Бултрас, за позиционирането им на Южната трибуна и преместването на сектора за гости на друга трибуна, присъстващите, които са компетентни в тази материя, обясниха че ако сега се започне промяна в проекта, ще се забави много строителството. От Бултрас решиха, че ще търсят възможност за осъществяване на искането им без това да удължава процедурата."


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).