Отлагат делото срещу Христолов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:21 / 18.06.2009
2624
Делото срещу президентa на Ботев Димитър Христолов, заведено от дребните акционери Ангел Ванчев и Валентин Кънчев, може да бъде отложено. Второто заседание по него е насрочено за днес от 10 часа. Причината, поради която то може да бъде отложено, е, че назначеното вещо лице в съда е предоставило едва вчера документите по направената счетоводна експертиза в ПФК Ботев 1912 АД.

- Времето за преглеждане на цялостната документация от съда и заинтересованите страни едва ли ще стигне - коментира Константин Дервенков, който е единият от свидетелите на ищците Ангел Ванчев и Валентин Кънчев.

Самият иск е насочен срещу нeправомерното вдигане на уставния капитал на дружеството от 1 млн. на 1 млн. и 700 хил. лв. от Димитър Христолов на последното акционерно събрание, проведено на 18 декември миналата година. Тогава босът на Kанарчетата успя да стори това, без да влее свежи пари в дружеството. Христолов представи четири договора за кредити към клуба. Те са за периода от 2002 до 2005 г., но според ищците те са изготвени едва преди акционерното събрание, проведено преди около половин година, защото в документите данните в личната карта на Христолов са от 2007 г. Днес не е изключено на своето заседание изпълкомът да разгледа и жалбата срещу получения лиценз от Ботев за следващото първенство. Ако тя бъде разгледана и се установи нередност, то Ботев са заплашени с изпращане при аматьорите.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).