Спорно съдийско решение спря българския Тайсън в Лондон

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:05 / 17.03.2020
1517
Боксьорът Даниел Асенов (кат. до 52 кг) не успя да вземе квота за олимпиадата в Токио. На квалификацията в Лондон Тайсъна загуби злощастно от турчина Батухан Чифтчи с 2-3 съдийски гласа. Българинът спечели първия рунд, падна във втория, а мачът бе прекратен в третия заради аркада на нашия. Взимайки предвид резултата до момента, съдиите дадоха победата за Чифтчи.

След края на битките снощи квалификацията ще бъде прекратена заради пандемията от коронавирус.

"Сигурността и здравето на атлетите, съдиите и всички други участници са на първо място", заявиха организаторите на турнира, в който участваха боксьори от 60 страни, включително от тежко засегнатите Италия, Франция и Испания.

Надеждата е европейската квалификацията да продължи през май, за когато е насрочена и световната пресявка в Париж. Не е ясно по какъв начин ще бъдат зачитани резултатите до момента.

Припомняме, че Стойка Кръстева записа успех във втория кръг на категория до 51 килограма беше само на една победа от квота за олимпиадата, преди обаче състезанието да бъде прекратено.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).