Георги Титюков: Локо и Ботев трябва да бъдат равнопоставени

Автор: Стойчо Генов
Коментари (99)
11:13 / 09.12.2019
12903
Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков коментира днес пред камерата на Plovdiv24.bg ситуацията с вечните градски съперници Локомотив и Ботев, що се касае до техните бази - недовършеният стадион "Христо Ботев" и предвидената за изграждане тренировъчна база на Локо в район "Тракия". Според Титюков общината и държавата ще търсят варианти, за да могат двата клуба да бъдат равнопоставени при финансирането на въпросните обекти.

"Трябва да се обърнете към кмета дали и за ПФК Локомотив са предвидени средства или не. Ако не са предвидени, трябва да мислим варианти да се направи и тяхната тренировъчна база, за да са равнопоставени двата отбора. И единият и другият да имат стадион и модерна тренировъчна база, тъй като най-важни са децата. Разполагайки с такива модерни тренировъчни бази виждате, че в отбора на Ботев играят доста юноши – отначало като резерви по 10-ина минути, а сега вече и като титуляри", заяви Георги Титюков.

Ето какво още каза той по темата:

Развалянето на концесията на ПФК Ботев би могло да стане сравнително бързо. Трябва конкретно да попитате Дирекция "Общинска собственост“. А колко точно ще струва довършването на стадион "Христо Ботев“, трябва да питате архитект Георги Савов от София. Аз съм чувал различни суми между 25 и 35 млн. лева, като капацитетът ще е около 19 500 места. За базата на Локомотив по инвестиционна програма сумата беше 6,3 млн.

Стадион "Пловдив“ е обект, който общината не може да изгради сама. Той може да се случи, ако България кандидатства съвместно с Гърция, Румъния и Сърбия за домакинство на световното първенство 2030 и европейско първенство 2028 година.

Гледайте цялото изказване на Титюков в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (99)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).