Треньорът на Академик: Напипахме ритъма, но не трябва да надигаме главите

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:13 / 25.11.2019
5130
Треньорът на Академик Пловдив Асен Николов похвали своите баскетболисти за раздаването им на терена при гръмката победа над Берое с 91:63 в мач от НБЛ.

Ето какво каза специалистът след края на двубоя в зала СИЛА:

Това беше най-силния ни мач от началото на сезона. Бяхме достатъчно класни и в нападение и в защита. Напипахме ритъма в последните мачове, има прогрес в отбора. Победите в Балканската лига ни дадоха необходимото самочувствие, за да излезем днес за победа. Преди месец не вярвах, че можем да победим Берое. Сега имахме очаквания и надежди. Момчетата изиграха страхотен мач и заслугата е изцяло тяхна. Нападението е продължение на защитата.

Играхме много добри защити, борехме се постоянно, овладяхме си борбата, въпреки че оставахме с ниските играчи под коша. Това доведе и до повече самочувствие в нападение. Ограничихме Берое до 63 точки, което не знам дали се е случвало от началото на сезона. Опасно е да ни нарастват апетитите. Смятам, че в НБЛ това е първата ни по-стойностна победа срещу класен отбор.

Просто трябва да продължаваме да работим без много да си надигаме главите. Естествено в другия мач срещу Левски Лукойл излизаме за победата. Момчетата бяха уморени от пътуванията и мачовете в Балканската лига, но стиснаха зъби и желаеха победата. Бачев и Кнежевич играха с контузии – сами пожелаха да играят.

Капитанът на Академик Пловдив Васил Бачев също бе радостен от постигнатия успех:

Поздравявам момчетата за старанието, което положиха. Стана интересен мач, контролирахме го през цялото време, за което се радвам. Може би един от най-добрите ни мачове за сезона. Радвам се, че победихме категорично силен отбор като Берое. Излязохме мобилизирани и си казахме, че колкото и да сме уморени, излизаме за победа. Много добре се справихме в защита. Отворихме разлика в началото, успяхме да я задържим. Играх с обърнат глезен, но не е нещо сериозно.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 3
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).