Марица победи Калиакра и видя светлина в края на тунела

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:05 / 20.05.2009
3620
Марица успя да победи Калиакра у дома с минималното 1:0 и  взе ценни точки в борбата за спасение на дъното. "Жълто-сините" не отстъпваха в игрово положение на гостите от Каварна, а в чистите голови ситуации дори превъзхождаха "сините", които имат претенции за елита. Съвсем закономерно през второто полувреме гол вкара Рангел Абушев. С тази победа Марица вече е на предпоследното място с 23 точки, минавайки пред почивалите в този кръг Черноморец Балчик, които са с 21. Волов победи доста съмнително с 1:3 като гост Родопа Смолян и е с 26 точки, но на шуменци им предстои гостуване на Марица в Пловдив. От групата отпада само последния отбор.

Кършиаклии започнаха в малко странен състав, като на резервната скамейка останаха голмайсторите Рангел Абушев - Рони и Емил Стоев. Освен тях извън състава останаха контузеният халф Йордан Николов, вратаря Теодор Скорчев и наказаният титулярен централен бранител Цветан Йотов. Въпреки липсата на половин отбор, Марица успя да наложи добро темпо и често застрашаваше вратата на противника. На няколко пъти опасности дойдоха след ъглови удари. Чисто положение изтърва Борислав Никифоров, който получи балонен пас, но не успя да засече топката сам срещу вратата. На другата врата Димитър Грабчев веднъж са намеси решително, когато спаси по страхотен начин мощен шут от 10-ина метра и изби сигурен гол.

През втората част Манол Георгиев постепенно вкара в игра атомното нападение Емил Стоев, Рони Абушев и юношеския национал Петьо Иванов, като именно те обърнаха мача. Рони и Бадема изтърваха по две положения, а веднъж ветеранът Стефан Учиков можеше да вкара след далечен шут. Победния гол дойде десетина минути преди края - в 79-ата минута. Тогава след бърза контра Рангел Абушев успя да се измъкне от защитата и излезе сам срещу вратаря, като с хубав удар от границата на наказателното поле донесе победата на Марица.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).