Андреев: Трудно някой ще купи Ботев от Христолов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:00 / 19.05.2009
6299
- Изглежда, създаването на нов клуб е най-добрият вариант. В момента Ботев е пред изпадане, а дори да се спаси, едва ли ще бъде получен лиценз и отборът рискува да бъде пратен при аматьорите. Трудно някой би тръгнал да купува клуб с такива големи задължения - заяви бившият финансов директор на тима Христо Андреев.

Както писахме още вчера, феновете на Ботев са готови с план Б, за да се отърват от Димитър Христолов. Идеята им е да създадат нов футболен клуб, който да започне участието си в аматьорските групи. Инициаторите смятат да потърсят подкрепа от по-заможни бизнесмени, както и фондация "Бъдеще за Ботев".

- Говорили сме с редица държавни институции, които стоят зад нас. След 1999 г. Христолов превърна клуба във фирма с огромни задължения. Никой не би искал да купи клуб с толкова големи дългове. Ние искаме да видим автентичния Ботев - този, който ние, феновете, обичаме. Правим каквото трябва - заяви бившият председател на фенклуба на Ботев Румен Баланджиев.

Според запознати в момента се водят преговори за откупуването на патента на автентичния футболен клуб "Ботев 1912". Той се държи от бившия брокер Христо Александров.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).