ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Деница Чингарова: Приоритетът ми е равностоен достъп до административно обслужване на всеки пловдивчанин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 25.10.2019Коментари (4)14215
©
Деница Чингарова е родена в Пловдив, завършила е Художествена гимназия "Цанко Лавренов". Притежава две магистърски степени: Право в ПУ "Паисий Хилендарски" и "Европейско управление" в Нов български университет. Има две дъщери. Кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ с преференция 137 в интегралната бюлетина.

- Каква е Вашата лична кауза, която ще защитавате като общински съветник в ОбС-Пловдив?

- Моята лична кауза ще бъде подобряване качеството на административното обслужване на пловдивчани.

- Имате немалък административен опит и познавате системата много добре. Какво още трябва да се направи, за да се подобри административното обслужване?

- Да, била съм 8 години в администрацията – 4 години бях началник отдел "Общински имоти", а в момента съм заместник-кмет в район "Централен" с ресор "Административно-правно обслужване". Ежедневно при нас идват граждани с най-различни казуси. Адмирирам изцяло идеята на кандидата за кмет на Пловдив Здравко Димитров за създаване на постоянна приемна. Това е изключително добра идея, защото означава, че максимален брой пловдивчани ще имат достъп до равностойно административно обслужване. Когато един гражданин отиде в обществената приемна, там да се консултира с експерти, след това неговият казус преписка да бъде придвижена по надлежния ред, в необходимите срокове, така че той получи качествено администриране. Искам хората да си тръгват усмихнати и удовлетворени от администрацията на всяко ниво, защото ще знаят, че техният проблем ще бъде решен по най-добрия за тях начин.

Впрочем, г-н Димитров го познавам още, когато ГЕРБ беше сдружение. С отлични впечатления съм от него като професионалист и като административен ръководител, тъй като той беше кмет на район "Западен", впоследствие беше народен представител от партия ГЕРБ и Областен управител. При до́сега ми с него винаги съм се радвала и съм адмирирала неговия професионализъм и топлотата, с която посреща всеки един човек, който отиде при него за помощ.

- Нуждаят ли се жените от специална защита?

- Една жена по презумпция е слаба и крехка, но трябва да полага много повече усилия от един мъж, за да се докаже като професионалист и да успее в кариерното си развитие при равни други условия. Считам, че в Общинския съвет ще бъдат полезна като защитавам правата и интересите на пловдивчани, на жените, на майките и мога да им осигуря адекватна юридическа помощ.

Аз имам 12 години опит като адвокат и съм се занимавала с всякакви казуси, които са касаели и жени. Когато практикувах като адвокат, винаги съм се отнасяла с особено внимание към проблемите на жените. Защото понякога жената изпада в положение, когато има нужда от юридическа помощ. Аз съм защитавала пред Европейската комисия като представител на Община Пловдив проект срещу домашното насилие срещу жени. Този проект беше спечелен и одобрен и той се развива в момента на територията на град Пловдив.

Ситуирани са звена, които имат за цел да се занимават точно с тези проблеми на жените. Т.е. тези жени освен да бъдат приети, изслушани, консултирани чисто психологически, да им се осигури адекватна юридическа помощ, да бъдат защитени, защото има случаи, когато те имат нужда от това, и съответно – да им се осигурят адвокати в случай на съдебни дела, които се водят безвъзмездно. В този смисъл аз искам да положа усилия и това е моята кауза.

- Вие сте специалист по изборно право и процес, била сте председател на Общинска избирателна комисия. И в настоящата предизборна кампания се твърди, че предишни избори са спечелени нечестно чрез подмяна на чували с бюлетини и подменени протоколи от секционни комисии. Имат ли основание пловдивчани да се опасяват от нагласени изборни резултати?

- Подобни твърдения за подменени чували с бюлетини и протоколи са абсурдни. Гарантирам ви го! На тази тема бяха правени много спекулации от хора, които са извън изборния процес. Познавам много добре изборния кодекс. Въпреки несъвършенствата си, той не позволява, по начина, по който е направен, да се осъществят подобни манипулации и подмяна на вота. Защото Общинската избирателна комисия не работи с бюлетини. Чувалите се носят в Общинската избирателна комисия, защото изборният кодекс изисква те да не остават да се съхраняват в секциите, както е било преди десетина години. И така да не се допускат манипулации. В секционните избирателни комисии, в които има представители на различни партии, парламентарно представени, които взаимно се контролират, се отчитат резултатите.

При броенето винаги има застъпници. Пак от различни политически сили, които също се снабдяват с протокол. По новия изборен кодекс, секционната комисия сканира протоколите и те се поставят на сайта на Централната избирателна комисия. Така всяка възможност за манипулация е изчистена, защото, ако някой иска да направи сравнение на протоколите, той отваря сайта на ЦИК и вижда, че протоколът е такъв, какъвто е излязъл от СИК. Т.е. Общинската избирателна комисия не може да има каквото и да било вмешателство в протоколите, нито в чувалите, които отиват там само за съхранение в кметствата до следващите избори. Общинската избирателна комисия, подчертавам, не работи с бюлетините. Така че не може да стават манипулации.

- Какво трябва да знаят гражданите за предстоящите избори?

- Гражданите първо трябва да знаят, че от тях зависи и се определя бъдещето на Пловдив. Т.е. че трябва да гласуват, за да може да продължи положителната тенденция в развитие на град Пловдив, която наложи при управлението си ПП ГЕРБ.

На второ място трябва да знаят, че на предстоящите местните избори в Пловдив се гласува за кмет на община, за кмет на район и за общински съветници. Чрез своя вот пловдивчани ще могат да определят бъдещото управление на града, на района, в който живеят, както и състава на бъдещия законодателен орган – Общинския съвет, като те също ще могат да бъдат проводници на законодателни инициативи, които да се реализират впоследствие в ОбС.

Важно е да се напомни, че гласуването на 27 октомври е с три бюлетини – за кмет, за районен кмет и за общински съветници.

Призовавам пловдивчани да гласуват за ПП ГЕРБ с бюлетина 43 за кмет Здравко Димитров, бюлетина 43 за районни кметове и бюлетина 43 с преференция 137 за общински съветници.

Законът е предвидил избирателите да гласуват мажоритарно за конкретен кандидат за общински съветник, като в интегралната бюлетина отбележат предпочитанието си. Така хората показват, че са припознали кандидат, който може да ги представлява в Общински съвет и да защитава техните права и интереси.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Снимката по-скоро е на мераклийка за "планета пайнер" отколкото на кандидат за ОС.
на 25.10.2019 г.
-2
 
 
Поне като пишеш отговор до ДРУГАРЯ БОРИСОВ не подменяй фактите,за лъжа в нормална държава знаете какъв е закона.
0
 
 
Госпожата за етикет във визията в политиката не е ли чувала? Наклепала се е като плашило....много несериозно и леко изглежда!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: