ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Здравко Димитров: Създаваме Алианс на младите и успелите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 22.10.2019Коментари (2)3412
Здравко Димитров ще работи активно с бъдещия Алианс на младите и успелите. Това стана ясно по време на вчерашната среща на кандидата на ГЕРБ за кмет Пловдив със сто младежи от различни гилдии. В нея взеха участие и шестимата кандидати за районни кметове Костадин Димитров ("Тракия“), Георги Стаменов ("Централен“), Иван Стоянов ("Източен“), Димитър Колев ("Западен“), Стоян Алексиев ("Северен“) и Костадин Язов ("Южен“), както и кандидати за общински съветници.

Младежкият алианс ще дава предложения и решения по важните за града проблеми. В него ще се включат представители на младежките неправителствени организации и гилдиите. Той ще бъде създаден след встъпването в длъжност на новия кмет. Идеята беше предложена от Мирослав Тенев и приета от всички участниците в срещата.

"Младите са креативни и от тях идват страхотни идеи, затова с удоволствие бих работил с тях  по всички теми на града“, заяви Здравко Димитров. Той обясни, че ще привлича експертиза също от професионалните и творческите гилдии, с които вече е имал срещи.

Младите поставиха пред бъдещия градоначалник и неговия екип много от проблемите, които затрудняват целия град – трафика, неефективния градски транспорт, мръсния въздух, лошото качество на водата.

Беше коментирана и темата за възраждането на масовия спорт, както и реконструкцията на стадион "Пловдив“. Тя бе поставена от треньора на детско-юношеската школа на ФК "Локомотив-Пловдив“ Димитър Палазов.

"Напълно съм съгласен, защото спортът възпитава и създава лидери. Но като начало трябва да възродим ученическите първенства и турнири, защото само така можем да стигнем и до високото спортно майсторство“, бе категоричен Димитров.

Във връзка с бурното индустриално развитие на Пловдив и все по-големите проблеми с трафика, един от младите участници предложи Пловдив да се възползва от опита на датския архитект и урбанист Ян Геел, който вярва, че съвременните градове могат да станат по-добро място за живеене чрез няколко прости и конкретни мерки. Основните от тях са премахване на автомобилите, където е възможно, окуражаване на хората да ходят пеш и да карат колелета чрез създаване на повече пешеходни пространства и на удобна веломрежа, изграждане на привлекателна публична градска среда с повече зелени площи и паркове, както и места за общуване.

"Ян Геел е едно от водещите имена в градското планиране и създаването на качествени зелени публични пространства. Запознат съм с неговите концепции и ще помислим как да направим така, че да се възползваме от опита му в големите градове и световните столици“, коментира Здравко Димитров.

Идея дойде от Павел Начев като той даде и конкретно предложение - части от бул. "Марица“ всеки уикенд за един ден през цяло лято да се затваря и да се превръщат в пешеходна зона, като съответно продължи облагородяването на пространствата около реката.

Любомир Чакъров представи гражданската инициатива за създаване на специални площадки за кучета. Нейната цел е опазване здравето и живота на децата и домашните любимци в града под тепетата. Тя е провокирана от случаи на разхвърляна отрова и отровени домашни любимци в непосредствена близост до детски площадки и паркове в различни райони на Пловдив. Едно от местата, посочено от инициаторите е паркът до Стоматологичния факултет под Младежкия хълм. Георги Стаменов обаче обясни, че на мястото вече е предвидено изграждане на мемориал на загиналите във войните за Освобождението на България. Той обеща да се търси друго подходящо пространство, за да не се създава напрежение в различните групи.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 22.10.2019 г.
0
 
 
През почивните дни обикалях из България : най-големия проблем на Пловдив си остава "неефективния градски транспорт" и че Пловдив се смята от табела , не се мисли за никаква преспектива и че става дума за втория по население град. И като се почнат минаваш трабела и си вече в друга община ... Погледнете София , Варна , Бургас , Габрово и др. градове транспорта се движи до крайни точки , като подпомога хората да могат да се върнат в родните с места... Също има летище , което никой не влага нищо - а можеха , както се мислеше 6-цата да ходи до летището и да се организират полети до Бургас и Варна... За пътната обстановка и "водачите" пък няма да говоря. За смешно комичната ситуация с жиците на Батаклиев , за линията Филипово - централна гара и участъка специлано , където се пресича с пещерско - как не сложиха там един светофар ... Има проблеми много , които не са решени. Плана "Тотев" беше да се отчуждят имоти и да се строи масово - без да се гледа структурата на града - отваряха се обекти на парче, без да се мисли , как ще се свържат с останалата част на града , издадоха се масово разрешителни за строежи и чак в края на третия си мандат почнах да се откриват някои обекти , които трябваше да станат готови много преди това... И какво е реално се подобрило в града... Младите щяли да решават , но нали дъртите упрваляват - какво ще напрвят според вас младите, като реално последното решение го взимат дъртите ... Защо тогава никой не издигна по-млад кмет ( СВ 14 февруари 1968 г. ЗД - 22 май 1963 г. и това ли са младите :D)
0
 
 
Те младите и успелите отдавна не са в България, камо ли в Пловдив. Вижте там да направите алианс на старите и неуспелите, че това са ви избирателите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: