Ботев се срина с 1:2 срещу Миньор у дома

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:51 / 17.05.2009
15245
Ботев намали максимално шансовете си оставане в „А" група, след като падна от един от преките си конкуренти у дома. „Канарчетата" отстъпиха с 1:2 на Миньор (Перник), в мач с обрати и множество драматични моменти. „Жълто-черните" поведоха преди почивката. Гостите обърнаха след второто полуврем, след което играчите на Ботев на два пъти нацелиха гредите, в последните минути пък вратарят на Миньор спаси, по акробатичен начин, удар от близо с глава на играч на „канарчетата".

„Канарчетата" започнаха по-добре двубоя и бяха по-активни в първите минути. „Жълто-черните" опитаха да установят натиск, но трудно стигаха до чисто голово положение. Все пак в края на полувремето Ботев стигна до попадение. При центриране в наказателното поле на гостите и борба за топката межди Георги Андонов и Ангелов, защитникът на Миньор изби топката с ръка. Съдията Ангел Ангелов не се поколеба да посои бялата точка, а Николай Манчев превърна в гол отсъдената дузпа.

След почивката гостите обърнаха резултата в рамките само на две минути. В 54-та минута гол на Аврамов бе отменен, последва контра атака на Миньор, Янкович изскочи сам срещу Лилчо Арсов и безпроблемно го прехвърли за 1:1. Веднага след подновяването на играта последва нова грешка в защитата на „канарчетата" Хазуров се измъкна отново сам срещу Арсов и вратаря го повали. Съдията Ангелов и този път бе непоколебим при посочването на бялата точка. Велмир от гостите застана зад топката и даде преднина на Миньор с точно попадение.

„Жълто-черните" заиграха вабанк, което пък позволи на миньорци да контра такуват опасно. Все пак по-чистите положения създадоха „канарчетата". На два пъти техни удари срещнаха гредата, а в 90-та минута, след центриране в наказателното поле, Андонов с глава стреля много опасно, но Чворович с акробатичен плонж успя да спаси трите точи и да подпечата оставането на перничани в елита.

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).