Дадоха ход на делото срещу Христолов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:16 / 14.05.2009
3452
Окръжният съд в Пловдив даде днес ход на делото срещу президента и основен акционер във футболен клуб Ботев (Пловдив) Димитър Христолов. То е заведено срещу него от двама от по-дребните акционери Валентин Кънчев и Ангел Ванчев. Те искат от съда да обяви за невалидни решенията на общото събрания на акционерно дружество Ботев 1912 АД от 18 декември 2008 година. На него Димитър Христолов успя да вдигне уставния капитал на дружеството от 1 милион на 1.7 милиона лева. Така той увеличи дяла на акциите си от 81 на 91 процента.

Валентин Кънчев и Ангел Ванчев пристигнаха в съда, но вторият си тръгна минути преди началото на делото заради неотложни ангажименти. Двамата са представлявани от адвокатите си Румен Руменов и Величка Тенева. Самият Димитър Христолов не се яви и бе представляван от своя адвокат Недялко Шилев. Бившият изпълнителен директор Константин Дервенков е свидетел по делото. Валентин Кънчев и Ангел Ванчев обвиняват Димитър Христолов, че е вдигнал капитала на дружеството в нарушение на неговия устав.

По искане на адвокат Румен Руменов за делото бе сменен друг свидетел. Вместо Костадин Костадинов - бивш изпълнителен директор на клуба, показания пред съда ще дава Славчо Хорозов, също изпълнителен директор на клуба. Мотивът е, че Хорозов е заемал този пост до 2002 година. Тогава Валентин Кънчев беше председател на борда на директорите на Ботев.

"Искаме Славчо Хорозов да даде показания в съда, че аз и другите акционери също сме финансирали Ботев", поясни Валентин Кънчев. Той обвини Димитър Христолов, че е присвоил парите давани от другите акционери на клуба, като ги е осчетоводил като свои средства. Освен това е успял да се превърне в основен кредитор на Ботев, като според клубната документация е кредитирал клуба с 1,8 милиона лева. Общо дълговете на Ботев са за 2 016 000 лева. Константин Дервенков каза, че за тези действия на Димитър Христолов са сезирани прокуратурата и Областна дирекция Полиция-Пловдив. Съдия Ирена Писова насрочи следващото заседание на делото на 18 юни от 9.00 часа. Дотогава ще бъде извършена експертиза на документите на акционерното дружество.

Източник: Sportal.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).