Много положителни емоции в Пловдив за европейския ден на спорта в училище

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:10 / 27.09.2019
1533
Днес в СУ "Свети Седмочисленици“ в Пловдив беше официално открит петият Европейски ден на спорта в училище. Треньорите от първата зала за функционален фитнес WOW GYM раздвижиха децата от училището с функционална тренировка, подготвена специално за деца, а кметът на Район "Тракия“ Костадин Димитров даде старт на спортния празник.

Ученици от цялото училище от първи до пети клас от училището взеха участие в забавни спортни игри и участваха в активности и занимания по танци, народна топка, тенис на маса, бойни изкуства и функционални тренировки. В програмата за спортния празник в училището бяха предвидени още различни активности и демонстрации. Специална част от програмата бе участието на Таекуодо клуб Тракия. Тъй като една от целите на инициативата е учениците да се запознаят с нови спортове и физически занимания, така организаторите се надяват чрез тези нови срещи децата да се запалят по нови занимания и да започнат да спортуват и да се движат редовно.

"Важно е децата да се срещнат със спорта възможно най-рано и да го направят част от своето ежедневие, за да растат здрави и щастливи. Родители, учители и институции трябва да правим всичко по силите си, за да им помогнем това да се случи. Събития като днешното имат силата да покажат колко забавни и удовлетворяващи могат да бъдат спортните занимания. Надявам се, че повече деца ще пожелаят по-често да имат възможност да спортуват и да се движат“, каза Николета Янева, координатор образование при откриването на Европейския ден на спорта в училище в Пловдив.

Още близо 20 други учебни заведения от Пловдив са организирали различни инициативи, посветени на насърчаването на спорта. Тъй като една от целите на инициативата е учениците да се запознаят с нови спортове и физически занимания, организаторите се надяват чрез този ден децата ще се запалят по нови занимания и да започнат да спортуват и да се движат редовна.

Отново над 400 училища от България ще участват в общоевропейската инициатива за насърчаване на спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред учениците.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).