ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Веселина Александрова: Кандидатът на "Демократична България" ще е следващият кмет на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:04 / 20.09.2019Коментари (5)10678
©
Интервю с Веселина Александрова, лидер на "Да, България" в Пловдив:

- Демократична България е единствената политическа формация, която все още не е обявила своя кандидат за кмет. Каква е причината за това?

- Причината за това е, че ние много внимателно трябваше да анализираме ситуацията, в която се намира Пловдив преди местните избори през октомври и да предложим на пловдивчани не просто поредната партийна кандидатура, а реална алтернатива на масовото отчаяние от обявените вече партийни кандидати. Пловдив не може и не трябва да бъде поставян в ситуация, в която да избира между по-малкото и по-голямото зло. Нашият град заслужава и може много повече. Затова и утре, когато ще обявим нашата кандидатура, ще изпратим ясно послание към всички пловдивчани, че ние сме готови да надскочим теснопартийните си интереси в името на бъдещето на този град. Няма да позволим през следващите четири години Пловдив да бъде поставен в ситуация на "свободно падане“ .

- Кой ще е кандидатът на "Демократична България"?

- Кандидатът на "Демократична България" ще е следващият кмет на Пловдив. Убедена съм в това, защото когато утре в 11 часа обявим името му, останалите кандидати за кметове ще изглеждат като предложение за завръщане в миналото. Всички ние, които живеем в Пловдив, без значение какви са политическите ни пристрастия, искаме Пловдив да е модерен европейски град, в който децата ни да избират да останат. Защото ако си сложим ръка на сърцето, трябва да признаем, че през последните 30 години младите елити на Пловдив, които отглеждат най-елитните пловдивски средни училища, напускат града ни. Вярвам, че ние можем и трябва да предложим на децата си град, в който да искат да остават.

Кандидатът на Демократична България е лицето на общата ни надежда да живеем в един модерен европейски град, в който решенията не се взимат нито еднолично, нито под натиска на скрити партийни обвързаности, а се взимат единствено и само в полза на града. Ние предлагаме на пловдивчани прозрачно управление, по време на което всеки в реално време да има достъп до всички решения, всички бюджети, всички разходи, както и мотивите зад тях.

- На последните парламентарни избори "Да, България" и "Зелените" получиха малко над 4 %, почти толкова получи и коалицията "Нова република", в която ДСБ беше партньор. В контекста на тези резултати какво дава основание за Вашия оптимизъм?

- От последните парламентарни избори досега за почти всички хора в страната и в града ни стана ясно, че България се управлява от олигархично-прокурорска коалиция, за която националните интереси нямат абсолютно никакво значение. Тази коалиция работи единствено и само, за да облагодетелства няколко човека, които придобиват все по-голяма част от националното ни богатство, контролират все повече медии, все повече ресурси и все повече държавни институции. Последният случай, на който бяхме свидетели, е грубата намеса в работата на общественото радио от хора, чиито имена всички се страхуват да произнесат, включително и българският премиер.

Националното ни радио не е спирало даже по време на война, но ето че преди седмица бяхме свидетели на 5-часовото му мълчание, на буквалното запушване на устата на една от двете ни национални обществени медии, отново в частен интерес, ако се доверим на думите на Премиера, че той няма участие в това безпрецедентно вмешателство. Българската държавност, очевидно за всички, е в ситуация на свободно пропадане и аз вярвам, че Пловдив е мястото, от което ние пловдивчани ще кажем СТИГА!

Пловдив в цялата нова история на страната ни е бил символ на политически прогрес и тясно свързан с идеите на демокрацията и родолюбието. Нямам съмнение, че отново именно оттук ще тръгнат процесите на новото българско възраждане. Така че когато ме питате на какво се основава моят оптимизъм, отговорът е само един – демокрацията тече в кръвта на Пловдив и гражданите на нашия град вече не могат да бъдат заблудени, че начинът да бъде спряно идването на бившите комунисти на власт е да гласуват за ГЕРБ. ГЕРБ вече е напълно зависима и приватизирана от частни интереси политическа партия.

Резултатите от това са видими - ГЕРБ не успя да предложи на Пловдив силен кандидат. ГЕРБ предлага на Пловдив много по-лошо решение днес от когато и да било. Това е същото като да предложиш Цецка Цачева за президент – сигурна загуба! Но аз вярвам, че тук в Пловдив няма да допуснем градът ни да се управлява нито от бивши комунисти, нито от националисти. Пловдивчани няма да допуснат Европейската столица на културата да бъде върната в едни мрачни времена, за които никой от нас даже не иска да си спомня. Именно затова съм не просто оптимист, а съм убедена, че нашето решение да надскочим теснопартйните си интереси и да предложим непартийнообвързан кандидат, е ясно послание, което ще обедини Пловдив. Градът ни не само може много повече, а аз вярвам, че на тези избори ще го докаже. Ние повдивчани ще дадем пример в цялата страна, който ще донесе надежда и на други градове в България.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Таа па от къде се Зе? Нито нея нито партията й познавам (и не само аз). Май е решила да помиярства около гербаджийската маса...
+3
 
 
Поредния МЕСИЯ в стил Бареков се задава на хоризонта....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: