Започва дело срещу Христолов за отмяна на решенията от акционерното събрание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:46 / 12.05.2009
6659
В четвъртък в Пловдивския окръжен съд започва търговско дело между Валентин Кънчев и Ангел Ванев срещу Димитър Христолов, потвърдиха от съда за Plovdiv24.bg. На него ще се иска отмяна на всички решения, взети на последното акционерно събрание на Ботев Пловдив на 18 декември 2008 година. Тогава Христолов вдигна уставния капитал на клуба от 1 милион на 1.7 милиона, като по този начин увеличи своя дял в клуба. Това е станало по неправомерен начин и за тези действия не е било съобщено предварително в плана на акционерното събрание. Това е и основната причина да се иска отмяна на решенията от заседанието. Освен това самото събрание не е проведено по правния ред. Има съмнения и че Христолов е ползвал нередовни документи на събранието, сред които фалшива лична карта.

Според бившия изпълнителен директор в клуба Константин Дервенков, Христолов е присвоил пари от трансфера на Георги Какалов в Динамо Минск и е извършил още редица нарушения, за които трябва да лежи в затвора. Възможно е да бъдат заведени още редица дела срещу Христолов. Делото в четвъртък започва в 10:00 часа в Пловдивски окръжен съд, но Христолов най-вероятно ще бъде представен от адвокат и няма да присъства лично.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).