Киров посочи горчивата истина за кризата в Ботев, не спести нищо за Самуилов и Желко

Автор: Стойчо Генов
Коментари (13)
15:43 / 16.09.2019
24538
Бившият треньор на Ботев (Пд) Николай Киров за първи път се изправи пред медиите след уволнението си преди началото на настоящия сезон. Специалистът говори изключително подробно за ситуацията в любимия му клуб и за причините, които са довели до сегашната криза. Киров не спести нищо и за собственика Георги Самуилов, който обясни уволнението му с "две нулеви години".

"Следя абсолютно всички срещи от вътрешния шампионат и от евротурнирите, които играха нашите отбори. Правя го, за да съм подготвен, когато започна работа в друг клуб. Ботев успя да запази основата на своя състав. На практика от основния състав излезе само един – Даниел Кайзер. Това нещо за мен е било мечта през последните 3 години. И се даде възможност да се надгради тима с четирима чужденци, а в един момент бяха петима. За жалост, резултатите не показват това надграждане", заяви Николай Киров в Актуално студио Дерби в София.

Ето какво още каза бившият наставник на "канарите":

"Къде е грешката - нека хората в клуба да си правят тези изводи. Но това се вижда като факти. В предишните трансферни периоди основното задължение на представителния отбор бе да влива свежи финансови средства за запълване на бюджета с продажбата на даден състезател. Никога не сме имали възможност за надграждане. Просто се запълваха с нови хора дупките, които оставяха с напускането си футболистите. Но тогава е била такава ситуацията, а сега явно е променена".

"Защото, доколкото виждам, а и чета, бюджетът на представителния отбор е доста завишен. Лошото е, че винаги вината се хвърля върху състезатели или треньори, а ситуацията в клуба е такава, че проблемите са на други нива. Няколко пъти съм заявявал на собственика, че проблемът е в комуникацията между нивата в самия клуб. Междинното звено между отбор и собственик – там са проблемите".

"Ако аз бях треньор в момента, в никакъв случай нямаше да позволя футболистите да се явяват на детектора на лъжата. В предни години също е имало доста абсурдни идеи от страна на оперативните ръководители, но съм съумявал да ги спирам".

"Разбира се, не ми хареса оправданието за нулевите години, но всеки си отговаря за думите".

"Знам, че на Желко Петрович му е трудно. Представям си с какви неща ще се сблъска, чисто организационно. Знам, че ще му се наложи да се справя с проблеми, за които дори не е чувал, че съществуват".


Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).