Марица обърна Първомай за Купата, играе областен финал с Марково

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:14 / 15.08.2019
2586
Отборът на Марица се класира за обласния финал в турнира за Купата на България. Това стана факт, след като кършиякалии обърнаха Борислав (Първомай) с 2:1 като гости в двубой от втория кръг на надпреварата в региона. Това бе четвърти пореден успех за жълто-сините през настоящия сезон.

Марица бе по-активният отбор на терена в Първомай, но пропусна доста положения. На два пъти Олджай Алиев и Георги Георгиев, а по веднъж Тодор Тимонов и Иван Мицев не успяха да вкарат от чисти ситуации.

Вместо това домакините откриха в края на първото полувреме от дузпа, реализирана от юношата на Локо (Пд) Шабан Османов.

В 49-ата минута Марица се върна в мача след гол на Георги Георгиев, който вкара с добър удар след асистенция на Иван Мицев.

Четвърт час преди края пловдивчани стигнаха до пълен обрат в резултата - 1:2. Ценното попадение отбеляза отново Георги Георгиев с глава, след центриране на Джунейт Узунов.

Проблем за кършиякалии обаче може да се окажат контузиите, които получиха Йордан Пейчинов и Джунейт Узунов.

В областния финал за Купата на България Марица ще срещне отбора на Сокол (Марково), който победи с 3:1 като гост играещия в “А" ОФГ тим на Асеновец. Двубоят е идната сряда на стадион “Марица".

В Първомай Марица игра в състав:

Илия Николов, Димитър Мичков, Йордан Пейчинов (Георги Иванов), Иван Мицев (Цецо Главчев), Даниел Спасов, Джунейт Узунов (Денис Палков), Тодор Тимонов, Олджай Алиев, Милен Танчев, Георги Георгиев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).