Футболист, играл на световно първенство, почина след луд купон в Ню Йорк

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:02 / 14.08.2019
3463
Бившият хондураски национал Уолтър Мартинес почина на 37-годишна възраст вследствие на инфаркт. Футболистът е претърпял сърдечния удар, докато е бил в апартамента на своя приятел и колега Хосе Чепо Фернандес в Ню Йорк. Пред вестник "Хондуран" Фернандес казва, че Мартинес е бил в клуб "Ел Копанеко" в района на Бронкс, където купонясвал до зори.

"Бях в стаята си, която излязох и открих Мартинес на пода на спалнята. Опитах се да го съживя, но не успях. Веднага се обадих на линейка и те дойдоха за пет минути, но нямаше какво да се направи", разказва Фернандес.

Мартинес бе основен футболист в състава на Хондурас, който се класира за Мондиал 2010 в ЮАР и игра на световно първенство за втори път в историята си. Той има 49 мача и 12 гола за националния тим на родината си.

В своята професионална кариера Мартинес игра в хондураския клуб Виктория през 2000 година, а след това в Депортиво Маратон, Депортиво Вида и Пекин Гуан. През 2008 за един сезон е част от испанския Алавес, а през 2013 година играе за американския Сан Хосе Ърткуейкс, съобщава Блиц. За последно той игра за отбора на ФАС (Ел Салвадор).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).