С гол в края Ботев постигна важна победа срещу Спартак (Вн)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:48 / 04.05.2009
13178
С гол в последната минута на Николай Манчев, Ботев постигна важна победа над Спартак Варна в борбата си за спасяване в "А" група. Двата отбора изиграха посредствен и нервен двубой. Важността на срещата и за двата тима си каза думата и на терена превес взеха грешките и борбата за всяка педя терен.

Преди почивката "канарчетата" се опитаха да осъществят териториален превес, но гостите от Варна контра атакуваха изключително опасност. 

Първата реална възможност за отбелязване на гол се откри пред капитана на "канарчетата" Илиян Гаров. След центриране от пряк свободен удар, Гаров бе оставен непокрит в пеналта на "соколите", отправи хубав удар, но изстрелът му срещна тялото на вратаря на гостите.

Варненци отговориха с бърза контра, Миранда изведе добре Велимир Иванович, който от малък ъгъл стреля добре покрай Павел Станев, но топката се отклони от гредата.

След почивката двата отбора заиграха на по-високи обороти, но чистите голови положения отново липсваха.

В 73-та минута Даниел Моралес от гостите влезе изключително грубо в краката на играч на "канарчетата" за което получи втори жълт картон и пое преждевременно под душовете.

Развръзката настъпи в последната минута от редовното време. Николай Манчев отправи силен и точен удар, топката отиваше право в ръцете на вратаря Банович, но той допусна груба грешка и позволи кълбото да се оплете в мрежата му.

Със спечелените три точки Ботев значително подобри положението си в борбата за оставане в елита.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).