Румен Баланджиев: Христолов крие акционерната книга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:50 / 30.04.2009
4025
Румен Баланджиев е един от лидерите на привържениците на Ботев, притежава и малък дял акции във футболния клуб. Той беше един от групата, която се срещна с властите в София във вторник относно проблемите в Ботев.

- Г-н Баланджиев, разкажете как мина срещата?

- Срещнахме се с директора на НАП Красимир Стефанов, прокурорите Николай Кокинов и Роман Василев, както и с представители на ДАНС. Предадохме им всички документи, уличаващи Димитър Христолов в нарушения и измами. Искаме дейността му да бъде изцяло проверена. Не искам да го наричам президент на клуба, тъй като той няма нищо общо с Ботев.

- Вие сте акционер в клуба, знаете ли дали има запор върху акциите?
- Нямаме никакъв достъп до документацията на клуба. Твърди се, че е прехвърлил акциите на брат си. От доста време искам достъп до книгата на акционерите и ми отказват. Никой не знае къде е тази книга, Христолов сигурно я крие.

- Вярно ли е, че Делян Пеевски е изразил готовност да започнат финансиране на клуба, ако получат акциите?
- Ние контактуваме с хора от екипа му и действително получихме уверение, че имат готовност, ако им бъдат дадени акциите. Но Христолов се е впил в Ботев и това е. Той е събирателен образ на най-лошия български футболен президент от епохата на прехода, съчетал е в себе си Лупи, Банев, Кеби, Ишков и кой ли още не. Не пожелавам на нито един клуб да го сполети такова зло.

- Как ще продължите битката?
- За нас най-важното е да бъде изгонен Христолов и клубът да има нов собственик. Убеден съм, че рано или късно това ще се случи.

- Не ви ли притеснява това, че Ботев може да не получи лиценз и да изпадне до аматьорските групи?
- За нас това не е толкова важно. Глобалният въпрос е Ботев да бъде освободен от Христолов. Ние ще подкрепяме отбора навсякъде, независимо в коя група играе.

Източник: в. "7 дни спорт"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).