Бареков: Ботев е отбор на страданието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:13 / 29.04.2009
4720
Николай Бареков помести коментар в личния си сайт във връзка със ситуацията в Ботев Пловдив:

Футболът е важна част от моя живот. Ако сте фенове на Ботев - Пловдив и Арсенал, значи сте мои братя по оръжие. Няма по-хубава привилегия от тази, да си роден под знака на тези два култови отбора. Ние не сме от отборите на успеха. Не сме разглезени от фалш, разкош и изкуствени диаманти. Ние сме от отборите на страданието и красотата. Ние сме отборите на гражданите. Ние сме демократи по душа и общество по манталитет. Имаме своето мнение и го отстояваме, въпреки всичко. Ние не обичаме, за да ни плащат с титли и слава. Нашата слава е разочарованието и поражението. Нашата победа има много висока цена. Болка и страдание. Ние обичаме до болка, но нямаме обяснение защо. Ние не измерваме любовта си в пари, килограми и злато. Нашата любов е от пръв поглед, завладяваща и изпепеляваща. Ние любим и мразим до смърт. Мразим софийските грандове и корупцията в българския футбол. Мразим селяните и техните последователи. За нас Христолов никога не е съществувал. Сложили сме едно празно бяло поле и сме заличили неговото присъствие от лицето на земята. Мразим парите на олигарсите във футбола - руски и наши.

Красотата във футбола е над всичко. Няма по-красива игра от играта на контраатака. Няма по-красив футбол от този на канарчетата през 80-те години и футболът на Арсен Венгер в Арсенал. Който не е бил на трибуна Изток на колежа в Пловдив, тогава и сега, той не знае за какво е измислен футболът. Който не е сънувал стадион Хайбъри в Северен Лондон, той не може да мечтае.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).