Христолов поискал от Гергов пари в аванс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:51 / 25.04.2009
7231
Президентът на "Ботев" Димитър Христолов е поискал пари от бизнесмена Георги Гергов на вчерашната среща между двамата.

Те разговаряха в парк-хотел "Санкт Петербург", който е притежание на мажоритарния собственик на Пловдивския панаир.

Настоящият бос на "канарчетата" е казал на Гергов при евентуална бъдеща сделка за покупката на клуба да си приспадне дадената предварително сума. Това разкриха хора от агитката, които са проучили лично от Гергов каква точно е ситуацията. Собственикът на ЦУМ пък е поискал от Христолов да направи одит на клуба, но президентът на "канарчетата" почнал да увърта въпроса.

"Преговорите са в начална фаза. Обсъдихме варианти как да бъде преодоляна тежката ситуация, в която се намира "Ботев". В понеделник ще продължим преговорите, засега няма нищо конкретно", каза самият Гергов пред журналисти веднага след срещата.

Бизнесменът изрази готовност да помогне на "Ботев", но все още не можел да каже дали ще го купи. Миналата година Гергов спонсорира "жълто-черните" с 250 000 лева. Вместо да ги използва за трансфери или за развитието на клуба, каквато беше целта, Христолов разчиташе на тези пари, за да издържа клуба, без да дава от себе си.

Междувременно от НАП разкриха, че "Ботев" е включен в списъка на длъжниците с големи задължения. Борчът възлиза на около 750 000 лева. По непотвърдена информация клубът трябва да внесе вноска от 50 хил. евро в НАП и НОИ до края на месеца.

Вчера пък изтече срокът за изплащане на натрупаните глоби от над 40 000 лева към БФС. Футболната централа отпусна още пет дни на пловдивския клуб да се издължи.

Източник: в. "24 часа"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).