Извънредно: Георги Самуилов уволни треньора на Ботев

Автор: Стойчо Генов
Коментари (49)
16:27 / 29.05.2019
22028
Собственикът на ПФК Ботев Пловдив Георги Самуилов взе важни решения, касаещи бъдещето на отбора. Това стана след продължителна среща днес в базата в Коматево с ръководните кадри на "жълто-черните".

Треньорът Николай Киров няма да води повече отбора на Ботев, обяви самият Самуилов. Уволнени са и помощниците му.

Бизнесменът имаше разговори със своя съветник по спортно-техническите въпроси Еролин Кючуков, изпълнителния директор Иван Йотков, а след това последователно и със старши треньора Николай Киров, помощника му Иван Кочев, спортния директор Адалберт Зафиров и тийммениджъра Асен Караславов.

"Не заслужавахме тая загуба във финала! Много спекулации имаше по тая тема, с кой ли не разговарях! Да им е честито на Локомотив Пловдив. Но ние сме мъже и трябва да приемем тази загуба. До една седмица ще обявим новия треньор. Подготовката започва на 13-и, така че до 10-и ще го обявим", каза Георги Самуилов.

"Не е имало скандал между нас. Благодарих им за това, което са направили за Ботев, но аз имам правото да взема това решение, след като няма резултат. Работа, която накрая е катастрофална. 6 загуби поред, тотална загуба за Купата на България, където бяхме суперподготвени. Аз като собственик какво да направя? Естествено, че ще направя промяна! Адалберт Зафиров остава спортен директор", допълни още клубният бос.

Самуилов засегна и темата за евентуалните трансфери на Тодор Неделев и Кристиан Димитров, като призна, че е имало обиди към тях в социалните мрежи.

"Коректно ли е да обиждаме футболисти, които са емблема на Ботев? Тодор Неделев примерно! Разбира се, че има интерес към него. Но още не съм взел решение. Както и за Кристиан Димитров. Това са чудесни играчи, защо да се разделяме на всяка цена с тях?", каза собственикът на "канарите".

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (49)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).