Масови оставки във водещ спортен сайт, признаха за външна намеса и натиск

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:59 / 28.05.2019
13818
Масови оставки във водещ спортен български сайт разбуниха духовете във футболните среди. Целият спортен екип на Дарик радио, който реално даваше облика на Гонг.бг, напусна анблок въпросния сайт. Причината е опит за намеса в редакционната политика. Това призна водещият на "Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио Томислав Русев.

Той уточни, че първо е бил принуден да напусне Ники Александров, заради което останалите му колеги проявяват абсолютна солидарност и застават зад него. Така работата си в Гонг приключиха още Томислав Русев, Валентин Грънчаров, Веско Вълчев, Иво Йовчев и Стефан Стоянов.

Plovdiv24.bg припомня, че въпросният сайт е част от медийната група на Нова тв, която наскоро бе закупена от собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев.

Ето част от вълнуващата реч на Томислав Русев от снощи:

"Ники Александров вече е бивш главен редактор на спортния сайт Гонг. Създадохме този сайт преди 12 години, когато ни закриха радио Гонг, тъй като го направиха чалга радио. Мислихме, че сме на сигурно място! Сега ви съобщаваме, че всички ние - спортният екип на Дарик радио, официално спираме всякакво редакционно участие в спортния сайт Гонг.бг. Правим го по няколко основни причини.

Първата е – абсолютна солидарност към Ники Александров, който от днес (б.р. вчера) напусна спортния сайт Гонг.бг. Нашият екип застава твърдо зад него. Няма да го карам да казва мотивите, с които напусна, защото има договори за конфиденциалност и не искам да наливам вода в мелницата на юристите, които със сигурност ни слушат.

Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както бяхме досега, е, че забелязахме първите признаци на редакционна намеса, каквато нашият екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога“.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 16


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).