Ботев загуби от Левски в Коматево, футболисти и фенове почетоха Чико

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
21:50 / 04.05.2019
6564
Ботев (Пд) загуби от Левски с 1:3 в мач от 32-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Станислав Костов (20-дузпа), Станислав Иванов (87) и Валери Божинов (90) бяха точни за гостите, а Тодор Неделев (68) вкара за жълто-черните.

Двата тима, както и съдийската бригада, излязоха на терена с черни тениски с надпис "Легендите не умират" с лика на легендата Динко Дерменджиев, който бе погребан днес в Пловдив. Освен това в 8-ата минута мачът бе спрян и всички зрители станаха на крака и с аплодисменти почетоха още веднъж паметта на великия български футболист.

Левски откри резултата в 20-ата минута, когато пловдивският рефер Георги Кабаков отсъди дузпа. Станислав Костов пробва диагонален удар, който бе спасен от Кайзер. Отбитата топка обаче попадна в Живко Миланов, а той бе спънат в пеналта от младока Кристиан Добрев. Костов реализира от бялата точка за 0:1, въпреки че Кайзер усети ъгъла и дори докосна топката под плонжа си.

В 68-ата минута "канарите" изравниха резултата. След добра многоходова атака Тодор Неделев получи топката, направи хубав рейд, навлизайки в наказателното поле, излъга защитата, че ще подава към Кристиан Добрев и с премерен шут изненада вратаря Николай Михайлов за 1:1.

Три минути преди края Левски изкова победата с втори гол. Това стана след бърза атака, при която Давиде Мариани изведе на скорост Хали Тиам. Той пък намери с прецизен пас между защитата на Ботев Станислав Иванов и младокът хладнокръвно преодоля Кайзер за 2:1.

В 90-ата минута Валери Божинов вкара на празна врата за 1:3, след като получи пас от Паулиньо, който се подигра с цялата защита на "канарите", преодолявайки четирима в гълто-черно.. 

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Лазар МаринРадослав ТерзиевФилип ФилиповДимитър Пиргов, Кристиан Димитров, Тодор НеделевЛъчезар БалтановВасил Шопов (46- Антон Карачанаков), Феребори ДореКристиан Добрев (82- Запро Динев).



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).