Локомотивците са в еуфория! Седем години чакаха този финал!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (11)
20:48 / 23.04.2019
7995
Локомотивската общност е в еуфория. След 7-годишно чакане черно-белите отново са на финал за Купата на България! Това стана факт, след като играчите на Бруно Акпапович завършиха 0:0 срещу Септември в реванша на националния стадион "Васил Левски". В първия двубой Локо победи с 4:0 и така продължава напред с общ резултат 4:0.

За последно "смърфовете" играха финал в турнира през 2012 година. На стадион "Лазур" в Бургас те отстъпиха тогава на Лудогорец с 1:2, след като до 60-ата минута водеха в резултата.

Съперник на Локо във финала ще бъде ЦСКА-София или съгражданите от Ботев. Битката за ценния трофей е на 15 май. Точно на тази дата, но през 2004 година, черно-белите вдигнаха историческата за тях първа шампионска купа.

Двубоят срещу Септември премина сравнително равностойно, като чистите голови ситуации не бяха много.

Първата такава за Локомотив се откри чак в 52-ата минута. Янко Ангелов центрира от корнер в малкото наказателно поле, където Буна засече с глава, но вратарят Галев боксира топката.

Десетина минути по-късно се откри възможност и пред Анте Аралица. Хърватинът овладя силен пас по тревата пред наказателното поле. Преодоля Георги Стоичков от домакините и отправи силен шут с десния крак, но високо над напречната греда.

След това последваха два пропуска на капитана Димитър Илиев, чийто опасни удари бяха спасени от вратаря на Септември Валентин Галев.

В последната минута най-фрапантния пропуск за Локо направи Буна. Той бе изведен сам срещу противниковия вратар, но от 8-9 метра шутира в аут.

Локо игра в състав:

Мартин ЛуковАсен ГеоргиевСтивън ЕзеМилош ПетровичИгор Банович (78- Йосип Томашевич), Янко Ангелов (65- Парвиз Умарбаев), Момчил Цветанов, Абделхаким Буна, Един Бахтич, Димитър ИлиевАнте Аралица (74- Ален Ожболт).



Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).