Георги Титюков даде старт на регионалните игри по футбол и народна топка на Спешъл олимпикс

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:53 / 18.04.2019
2829
56 деца взеха участие в турнира по футбол и народна топка в рамките на Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс‘2019.

"Отборите са смесени - от деца със специално-образователни потребности и такива без, които учат в едно и също общообразователно училище. Целта е да играят заедно, за да могат да се интегрират още по-добре“, поясни Емил Иванов, спортен администратор на събитието.

Заместник-кметът Георги Титюков и директорът на дирекция "Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински обявиха началото на игрите в Пловдив, които се провеждат за 16 поредна година в рамките на националната кампания "Да бъдем заедно!".

"Нека преди всичко децата да се забавляват и да превърнат днешния ден в едни голям празник. Пожелавам успех на всички“, приветства участниците ресорният заместник-кмет.

В турнира се включиха ученици от СУ "Методи Драгинов“ – с. Драгиново, СУ "Черноризец Храбър“, ОУ "Димитър Талев“, ЦСОП с партньори НУ "Климент Охридски“. След показване на завидни умения шампиони по футбол и народна топка станаха от СУ "Методи Драгинов“ – с. Драгиново. С големи усмивки и след много забавления всички, взели участие в спортния празник, получиха награди.

В периода от 16 април до 30 май 2019 Спешъл Олимпикс България, под патронажа на Министъра на младежта и спорта и в партньорство с Министерството на образованието и науката, съвместно с Българския футболен съюз, Българската федерация по народна топка, Българския съюз по физкултура и спорт, фондация "ПроСпорт“ организират спортни празници по футбол и народна топка на различни локации в България. Целта на регионалните турнири е да се насърчи приобщаването и толерантността между децата, а образователните институции - да предложат нови възможности за децата да играят заедно.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).