Кметът: Омръзна ми 8 години да се гаврят с Община Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:01 / 15.04.2009
4607
„Тук не става въпрос за ултиматуми. Осем години Министерски съвет не изпълнява собственото си решение от 2001 година, с което предоставя собствеността на стадиона на Община Пловдив", така коментира изявлението на Сергей Станишев пловдивският кмет Славчо Атанасов. "Тъй като живеем в цивилизована държава, премиерът Станишев има два възможни изхода от тази ситуация - или да изпълни старото решение, което според мен е логичното действие, или Министерски съвет да го отмени. Ако това се случи, то цялата отговорност за състоянието на стадиона отива в ръцете на Министерство на отбраната. На мен като кмет ми омръзна да нося отговорност за неща, за които не съм виновен. Осем години общината не може да влезе във владение на стадион „Ботев", заради водещото се там военно поделение, което се състои от един единствен човек. Това е абсурдна ситуация и на мен наистина ми омръзна да се гаврят осем години с Община Пловдив. Ще търся пряка среща с премиера Сергей Станишев, за да приключим най-после този абсурд."

„Относно твърдението на военния министър Николай Цонев за предоставените на общината 11 военни имота, още утре зам.-кметът по общинска собственост Петко Атанасов ще даде пълна информация какво е състоянието и кой подържа тези имоти. Изявлението на министър Цонев е безотговорно, защото той прави опит да противопостави две институции, в случая държавата и община Пловдив. Ще му припомня, че близо 30 държавни институции в Пловдив се помещават в общински имоти, за което не плащат нито стотинка. Няколко пъти сме говорили с министъра относно стадион „Ботев", но до този момент не виждаме никаква воля от страна на военното министерство за решаването на проблема," каза още Атанасов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).