Станимир Стоилов поема Фенербахче?

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
14:04 / 21.03.2019
5946
За някои може да звучи невероятно, но е самата истина. Станимир Стоилов, който за последно водеше националния отбор на Казахстан, е вариант за треньор на световноизвестен тим. Става въпрос за турския Фенербахче, научи онлайн изданието "Блиц". "Фенерите" в момента са в нечувана криза. Намират се на фаталното 13-о място и са само на четири точки от зоната на изпадащите. В момента начело на истанбулския гранд е Ерсун Янал, но раздялата му с клуба е на 100 процента сигурно.

Въпросът е кой ще седне на горещия стол. Вариантите са няколко, сред тях има доста известни имена в европейския футбол. Там обаче фигурира и името на Станимир Стоилов, който е с повече от отлична треньорска визитка. Мъри започна възхода си в Левски, извеждайки го до четвъртфинал за Купата на УЕФА и влизане в групите на Шампионската лига през 2006 година.

Най-големите си успехи той постигна в Астана (Казахстан), където спечели четири титли, една купа и една Суперкупа на страната. Под негово ръководство отборът участва веднъж в групите на Шампионската лига и два пъти в тези на Лига Европа. Plovdiv24.bg припомня, че през сезон 1992/1993 Стоилов изигра 23 мача за Фенербахче, когато бе играч именно на истанбулския гранд.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).