Общината била направила всичко възможно за стадион Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:27 / 09.04.2009
3090
Община Пловдив била направила всичко възможно да разреши проблема със стадион "Христо Ботев", чиято собственост в момента е споделена заедно с министерството на отбраната. Легендата на "канарчетата" Динко Дерменджиев заяви, че проблемите на Ботев с Димитър Христолов и трудността за смяна на собствеността са пряко свързани с липсата на стадион, като обвини Общината за част от проблемите.

"Точно обратното, в новия мандат кметът Славчо Атанасов многократно е поставял въпроса за собствеността на стадион „Христо Ботев" пред министерство на отбраната и лично пред военния министър. За съжаление, военното ведомство очевидно избягва темата и няма желание въпросът да бъде решен. Желанието на Община Пловдив е стадионът да бъде отдаден на концесия в интерес на спорта", заявиха от общината в специално изявление днес. Проблемите около стадиона, които са подобни на неразбориите със стадион "Пловдив" са в това, че за да бъде даден на концесия, целият терен трябва да е собственост само на едно лице. В момента част от земята е на Община Пловдив, част от нея е на МО. От общината настояват, че за да бъде отдаден на концесия, то цялата земя трябва да стане собственост на Община Пловдив, като министерството предаде безвъзмездно своя дял.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).