Ето кой е най-добрият пловдивски колоездач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:09 / 18.01.2019
3158
Николай Генов бе избран единодушно за най-добър колоездач на изминалата 2018 година на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898". 20-годишният национал заслужи престижното отличие в традиционната анкета за №1, която се провежда ежегодно, след допитване до клубното ръководство, състезатели, треньори и служители на клуба, колоездачни деятели и спортни общественици, както и редови клубни членове.

Младежкият национал Ники Генов събра убедително най-много точки в класацията, изготвена след анализ на представянето през изминалия състезателен сезон. Тя бе съобразена с поставените от ръководството персонални оценки от изявите на всеки един от състезателите в клуба – от детско-юношеската школа до представителния мъжки отбор на "Цар Симеон 1898" през миналата година от всички по-големите състезания у нас и в чужбина от спортния календар на Българския колоездачен съюз, държавни първенства – на шосе и писта, както и в по-големите турове в чужбина.

Генов спечели балканска шампионска титла за мъже през миналата година. Това стана още в първия състезателен ден на Балканското първенство по колоездене на писта, което се проведе на "Колодрума“ в Пловдив. Националът на "Цар Симеон 1898“ грабна златния медал при мъжете в традиционната олимпийска и една от най-тежките пистови дисциплини - скрач.

Освен 2 държавни титли на шосе  /в  дисциплината индивидуално бягане по часовник и в общи старт/ и две на писта, националът на КК "Цар Симеон 1898“ спечели и престижното националното колоездачно състезание "Купа ДЗИ вело – 2018“, заменило провалената 67-ма Международна колоездачна обиколка на България.

"Много съм щастлив от наградата, изминалата 2018-та година бе много специална за мен, защото бе ознаменувана с шампионската титла на скрач и изпуснатия златен медал на "издръжливост чрез елиминиране. Доволен съм и от титлите на шосе и писта, а голямата ми цел Световното първенство“, коментира Генов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).