Капитаните на България зарадваха децата на уникален турнир в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:47 / 04.12.2018
3482
Турнир по тенис, по подобие на известния "Лейвър къп", се проведе в Пловдив. Отборното състезание за момчетата и момичета до 8-годишна възраст се състоя в зала "Атаро Клима" в Пловдив. Участие взеха деца от Плевен, Бургас, Пловдив, Хасково и Казанлък.

Подобен турнир стана факт за първи път в България, а основната му цел беше децата да получат максимално удоволствие от състезанието. В състезанието взеха участие осем деца, които бяха разделелени в два отбора. Тимовете бяха водени от двама известни пловдивчани - Тодор Енев, капитан на България за "Купа Дейвис", и Дора Рангелова - капитан на България за "Фед къп". Всички състезатели имаха възможност да участват в по четири срещи.

Мачовете се проведоха с времетраене от 15 минути и с броене на точки като тайбрек, като от всеки мач състезателите събираха точки за своя отбор.

Победата спечели селекцията, водена от Тодор Енев с 13:7 точки. В този отбор бяха Атанас Рогачев, Георги Ставрев, Бруно Дженев и Рая Маркова.

Отборът на Дора Рангелова беше в състав Дамян Аврамовски, Даниел Стоянов, Лара Борисова и Ема Литкова.

След края на състезанието Тодор Енев и Дора Рангелова направиха тренировка с децата.

Наградите връчиха Атанас Рогачев и Георги Чочев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).