Помните ли? На този ден Ботев и Локо спретват най-свирепото меле в историята на градското дерби!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:32 / 31.10.2018
10603
На този ден (31 октомври), преди 9 години, Ботев и Локомотив играят дерби, което завинаги остава в историята на градските сблъсъци между двата тима. "Канарчетата" побеждават с 1:0 с гол на италианеца Емануеле Морини в 86-ата минута, но по-интересното се случва веднага след последния съдийски сигнал.

Тогава футболисти и треньри от двата тима си спретнаха масов бой на терена, в който се включиха и няколко привърженици на Ботев.

Сред най-дейните в мелето са вратарите Кирил Акалски и Лилчо Арсов, които си разменят жестоки удари и ритници. В резултат на сблъсъците един от помощник-треньорите на Локо - Минчо Минчев, се прибира в съблекалнята с разбит и разкървавен нос.

Първите искри на екшъна пламват, когато италианецът Брици прави неприличен поздрав към Дани Кики, приет като провокация от халфа на черно-белите.

Малко по-късно Дани Кики взима знаме от агитката на Локо с лика на Димитър Христолов и се опита да го забие в центъра на терена. Фен на Ботев обаче нахлува и го атакува в гръб. Кирил Акалски се опитва да защити своя съотборник,  като на свой ред подгонва привърженика на "жълто-черните". Притичват и още фенове, а в боя се включва и централният защитник на Локо Мартин Сечков.

Снимки от екшъна на терена може да видите в нашата галерия!

Няколко месеца по-късно отборът на Ботев е изваден от групата заради натрупани дългове и до края на сезона губи служебно всички останали свои мачове.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 16


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).